Ingezonden persbericht



---



Kevin Abbring duurzame spektakelmaker in Rotterdam

Afgelopen zondag was tijdens Bavaria City Racing Kevin Abbring door GUTTS uitgenodigd om in de Nissan 350Z FlexFuel plaats te nemen. Voor de 550.000 toeschouwers verscheen de Z maarliefst drie maal op het parcours om een spectaculaire demonstratie te geven.
Kevin Abbring had het perfect naar zijn zin in de Nissan 350Z FlexFuel, de auto stuurde prima en Kevin rookte met het grootste gemak diverse sets banden op. Het publiek had het geweldig naar de zin met de geweldig klinkende en makkelijk te driften auto. Kevin was tijdens de New Energy Demo de eerste die rubber neerlegde op het Hofplein. Later sloot de Nissan met als passagier Eelco Dekker van BioMCN, aan bij de Warm Up van de WRC Demo. Tussen Erik Wevers en Jari Matti Latvala ging Kevin perfect, het Hofplein werd in één lange drift genomen en de eerste set banden was klaar. Als laatste run sloot de auto nog een keer aan bij de Dutch GT4 Demo. Donuts waren hier het devies en in de krappe straten van Rotterdam legde Kevin op de centimeter nauwkeurig de donuts weg.

De Nissan 350Z FlexFuel was de enige race/rally auto in de gehele paddock van Bavaria City Racing die op alternatieve brandstof reed. De Bio-methanol aangedreven auto kon rekenen op aandacht van zelfs Jan-Peter Balkenende, die ook prima door had wat de relevantie was van de Nissan 350Z FlexFuel. "Nieuwe technologie, innovatie, dat zie je vaak voor het eerst in de autosport. Natuurlijk dit verbruikt benzine, maar ik zie dat in de autosport de nieuwe ontwikkelingen komen".

Voor het partnership van BioMCN, GUTTS, Bas Koeten Racing en HAN Automotive was Bavaria City Racing een geweldige dag waar ruim een half miljoen mensen zagen hoe spectaculair duurzaamheid kan zijn.