Alcohol en reizen: wie drinkt meer op vakantie


BOTTIGHOFEN, 20090819 -- De zomer is in volle gang en veel vakantiegangers kijken er naar uit om languit op het strand te liggen met een drankje in hun hand. De reisportal HolidayCheck onderzocht welke bevolkingsgroep de meeste alcohol drinkt op vakantie. Tot de respondenten behoren Italianen, Fransen, Spanjaarden, Russen, Polen, Nederlanders en Britten. Hier zijn de resultaten van de enquête, die werd ingevuld door meer dan 5000 mensen.

Over het algemeen nemen de Russen de leiding, met 41% van de stemmen drinken zij zoveel als de gemiddelde Nederlander normaal tijdens carnaval naar binnen werkt, gevolgd door de Polen (20,4%) en Britten (19,8%). De Duitsers zijn vierde met 15,9% van de stemmen, terwijl de Nederlanders met 2,8% op de laatste plaats zijn geëindigd met een groot verschil in vergelijking met de andere landen.

De rangschikking varieert per land: Nederlanders denken dat de doorgaans theeslurpende Britten de grootste drinkers zijn op vakantie (41%), de tweede plaats is natuurlijk voor de Russen (38%). Nederlanders op vakantie vinden dat hun medelanders met 11% teveel drinken, de Duitsers (5,4%) en de Polen (4,8%) zijn ongelooflijkerswijs degenen die de minste alcohol consumeren.

De Russen worden geacht de meeste alcohol te drinken, volgens de Britten, Fransen en Polen. De Russen hebben zichzelf ook uitgekozen als de bevolking die de meeste alcoholische dranken nuttigt tijdens de vakanties. Een uitzondering? Spanje. Gebruikers van HolidayCheck.se zijn niet van mening dat de Russen de grootste drinkers zijn: zij krijgen slechts de vierde plaats.





Ingezonden persbericht