Pijnacker-Nootdorp


Datum 13 augustus 2009


*** Persuitnodiging ***

Plaatsing eerste Bordbuster begin schooljaar

Wethouder Hans de Jong (verkeer) verricht op donderdag 20 augustus de officiële plaatsing van de eerste Bordbuster in de regio Haaglanden met de tekst `De scholen zijn weer begonnen!'. De plaatsing is om 9.00 uur op de rotonde Nobellaan in Pijnacker.

Bordbusters
Bordbusters zijn grote borden van 2 bij 2 meter met een reclameboodschap. Ze staan op een zware verplaatsbare betonnen voet bedoeld om tijdelijk ergens de aandacht op te vestigen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp huurt de Bordbusters van de gelijknamige firma om aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid in het nieuwe schooljaar. Op de borden komt de bekende tekst `De scholen zijn weer begonnen! Let op! Pas uw snelheid aan!'. De Bordbusters staan de komende drie jaar aan het begin van het schooljaar enkele weken langs de kant van de weg.

Eerste gemeente
Gemeente Pijnacker-Nootdorp is de eerste gemeente in de regio Haaglanden die de Bordbusters gebruikt voor een verkeersveiligheidscampagne. Vanwege de omvang vallen de borden beter op dan de vroeger gebruikte spandoeken en billboards. De Bordbusters worden geplaatst op de Laan der Zeven Linden, Oostlaan, Westlaan, Klapwijkseweg, Zuidpoldersingel, Molenaar Blonkweg, De Poort, Laan van Nootdorp en Brasserskade. Bij de rotonde Noordweg/Nobellaan worden extra borden geplaatst in verband met een veilige route naar de nieuwe locatie van het Stanislascollege.


Noot voor de redactie;