Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lochem - Jongeren verdacht van serie vernielingen         |

De politie heeft na een langdurig onderzoek meerdere vernielingen op bedrijfsterreinen in Lochem opgelost. In verband met de vernielingen werden er in totaal dertien minderjarige jongeren uit Lochem verhoord. De jongeren in de leeftijd van 13 en 14 jaar, hebben een verklaring afgelegd.


De vernielingen werden eerder dit jaar op bedrijfsterreinen in Lochem gepleegd. Bij een bedrijf aan de Havenstraat heeft men in april 2009 ingebroken en in het pand werden vernielingen gepleegd. In juli 2009 werden er vernielingen gepleegd in een container op een bedrijfsterrein aan de Hanzeweg. Hierbij werden onder andere twee boilers vernield. Ook worden enkele jongeren verdacht van het ingooien van enkele ramen van de kerk in het centrum van Lochem.


De politie kwam de jongelui op het spoor, nadat een getuige twee jongens had betrapt en hun personalia had genoteerd. Uit het onderzoek kwam al snel naar voren dat er meerdere jongeren, waaronder twee meisjes, bij diverse vernielingen betrokken waren. Ook ging men in wisselende samenstelling op pad.


In totaal werden er dertien minderjarige jongens, variërend in de leeftijd van 13 en 14 jaar, verhoord. De jongeren hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd. Sommigen van hen moesten nog een keer op het politiebureau komen omdat zij in eerste instantie niet de volledige waarheid hadden verteld. Dit is ook de reden waarom het onderzoek pas deze week is afgerond.


Het schadebedrag is nog niet vastgesteld, maar zal naar verwachting op de jongeren worden verhaald. De gedupeerden zijn in kennis gesteld. Het proces-verbaal wordt binnenkort bij het Openbaar Ministerie aangeleverd.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --