Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 34

20/08/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Verkeersweg 12: vlaggenmast en aanbrengen reclame;
- Vondellaan 83: schuur (vervangen tuinhuis);
- Boegmeen 26: schuur;

- Rietgorsmeen 95: carport;

- Vondellaan 49: container(legalisatieverzoek).

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Emdenmeen 12: uitbreiden woning/kantoorruimte;
- Markt 10: veranderen winkelpui;

- N 302 t.p.v. Thorbeckelaan, Oosteinde, Boomkamp, Vondellaan: geluidsschermen;

- Wethouder Jansenlaan 90: uitbreiden ziekenhuis met reactiveringsunit;

- Wethouder Jansenlaan 90: parkeergarage;

- Daltonstraat 18: 3 vlaggenmasten, reclamezuil en aanbrengen gevelreclame;

- Wijtgraaf 20: woning met garage en bedrijfspand.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Nieuwe Grensweg 26: bijgebouw met overkapping;
- Reeenbergerhout 8: uitbreiden woning.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Tonselsedreef ter hoogte van nr. 339: erfafscheiding;
- Zijpenbergerhout 1t/m25 en 31t/m55: 2 appartementen gebouwen.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 20 augustus 2009 t/m 3 september 2009
- Kranenburglaan 2: vernieuwen berging;

- J.P. Heyelaan 10; uitbreiden woning;

- Beneluxlaan 198: uitbreiden woning.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 20 augustus 2009 t/m 1 oktober 2009
- Zeggemeen 103: prieel.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Actualiseren bebouwde komgrens Boswet

Burgemeester en wethouders hebben de raad voorgesteld om de bebouwde komgrens in de zin van de Boswet te actualiseren. Het ontwerp raadsbesluit zal na ter inzage legging definitief worden vastgesteld. Daarna wordt dit besluit ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland voorgelegd.

Het ontwerp raadsbesluit ligt met ingang van 21 augustus 2009 gedurende 30 dagen voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het gemeentehuis te Harderwijk.
Zienswijzen kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: Burgemeester en wethouders, Postbus 149, 3840 AC HARDERWIJK.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Inrichting Openbare Ruimte, mevr. mr. J.M.A. van Eys, tel. 0341 411 338.

Verstrekkingenboek WMO aangepast

Burgemeester en wethouders hebben Verstrekkingenboek maatschappelijke ondersteuning gemeente Harderwijk gewijzigd vastgesteld. Vorig jaar heeft de gemeenteraad de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Harderwijk 2008 vastgesteld.
In deze verordening zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de klassen bij Hulp bij het Huishouden komen te vervallen. Daarmee is nog duidelijker geworden, dat alleen de uren voor huishoudelijke verzorging die echt nodig zijn voor vergoeding in aanmerking komen. Ook heeft de gemeenteraad bepaald welke voorzieningen algemeen gebruikelijk zijn. Als u een artikel gewoon in een winkel of doe-het-zelf zaak kunt kopen, dan is daar geen vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning mogelijk. Voorbeelden: verhoogde toiletpot en tandem. Ook is bepaald dat in minder gevallen dan voorheen een eigen bijdrage vereist is. Deze wijzigingen zijn nu verwerkt in het Verstrekkingenboek.

Ook is al in het Verstrekkingenboek in welke gevallen er sprake is van versoepeling van het beginsel Gebruikelijke Zorg. Als iemand zijn huishouden niet meer helemaal zelf kan doen door beperkingen als gevolg van ziekte of gebrek, dan is er Hulp bij het Huishouden mogelijk. Zijn er huisgenoten dan verwachten we echter dat die huisgenoten de schoonmaak van de woning e.d. overnemen. Er zijn echter omstandigheden waaronder dat niet lukt. Dat is in het Verstrekkingenboek aangepast. Er zijn omstandigheden waaronder een huisgenoot niet of onvoldoende in staat is om het huishouden voor zijn rekening te nemen. Voorbeeld: een agrariër die te maken heeft met seizoenswerk en daaraan veel tijd kwijt is.
Hierbij geldt echter wel dat de gemeenteraad nog moet instemmen met de evaluatie Gebruikelijke Zorg.

Vanaf vandaag ligt het gewijzigde Verstrekkingenboek ter inzage gedurende 4 weken. U kunt op werkdagen het Verstrekkingenboek inzien in de Stadswinkel in het stadhuis.

Fietsenopruimactie station

De burgemeester maakt bekend met toepassing van de artikelen 5 en volgende van boek 5 van het Burgerlijk Wetboek voornemens te zijn, de onbeheerde fietsen die in de periode december 2008 tot en met maart 2009 bij het station in Harderwijk zijn aangetroffen tussen 24 en 28 augustus 2009 te laten vernietigen. Alvorens daartoe over te gaan worden eigenaren/houders in de gelegenheid gesteld hun eigendom uit de stalling van het station te halen. Eigendom en of houderschap kan worden aangetoond door bijvoorbeeld de bekende fietssleutel die in het slot op de fiets past dan wel op een andere overtuigende manier. Voor meer informatie kunt zich melden bij Stadstoezicht. Stadstoezicht is dagelijks geopend tussen 15.30 en 16.00 uur of te bereiken via tel. 411 333.

Nota Terrassenbeleid

De gemeente bereidt een nieuw terrassenbeleid voor. Hiervoor is het beleidsvoornemen Ontwerpnota Terrassenbeleid Harderwijk 2009 opgesteld. In deze ontwerpnota met de daarbij behorende Nadere regels terrassen gemeente Harderwijk worden toetsingscriteria neergelegd, aan de hand waarvan de inrichting van terrassen kan worden beoordeeld. Aanvragen voor een terrasvergunning zullen aan dit beleid worden getoetst. Dit beleid heeft betrekking op alle terrassen in de gemeente. Na afronding van de inspraak zal de nota terrassenbeleid met de daarbij behorende Nadere regels terrassen Harderwijk definitief worden vastgesteld.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het beleidsvoornemen met ingang van 24 augustus gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afdeling Vastgoed en wonen, tel. 411 366.

Milieumelding Liander N.V.

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Liander N.V., Daltonstraat (ongenummerd) voor een aardgas reduceerstation. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieumelding C1000

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van C1000, Triasplein 12 voor een supermarkt. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieumelding Torsit

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Torsit metaalbewerking, Nobelstraat 24 voor metaalbewerkende activiteiten. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Gerbrandylaan 14: 2 bomen.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 17 september 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 11 augustus 2009; Stationslaan 29: 1 boom;
- 13 augustus 2009; Korhoenlaan 1-9: 5 bomen;
- 14 augustus 2009; Newtonweg (t.o. Esso station): 15 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________