Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Afsluiting tunnel Kruislaan

19 augustus 2009

In verband met de realisatie van station Amsterdam Sciencepark wordt de tunnel onder het spoor op de Kruislaan in de periode van september 2009 tot mei 2010 geheel of gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer

Prorail en de gemeente Amsterdam voeren sloopwerkzaamheden uit in verband met de aanleg van het station Amsterdam Science Park. De realisatie van dit station is onderdeel van het grootstedelijke project Middenmeer Noord. Aankomende weken zult u hiervan verkeer- en geluidshinder ondervinden.

Wanneer?

In de periode van september 2009 tot mei 2010 zal de tunnel gedurende langere periodes geheel of gedeeltelijk afgesloten zijn voor verkeer. Dit betekent dat u in deze periode met de auto in principe geen gebruik kunt maken van de Kruislaantunnel. De tunnel is wel open voor fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten.

De werkzaamheden starten op maandag 7 september en eindigen op maandagochtend 21 september. De tunnel zal in deze weken niet geheel afgesloten worden, behalve in het weekend van 19 en 21 september.

18, 19 en 21 september tunnel gesloten voor alle verkeer

In het weekend van 18, 19 en 21 september kan er sprake zijn van extra overlast. In dit weekend wordt de tunnel in zijn geheel afgesloten in verband met sloopwerkzaamheden. Ook wordt er in dat weekend langer doorgewerkt, tot maximaal 23:00 uur in de avond. We proberen deze overlast uiteraard zoveel mogelijk te beperken.

Gedurende enkele periodes tussen september en mei zal de tunnel wel open zijn voor autoverkeer. Dit wordt op borden in de omgeving aangegeven. Ook komen er omleidingsroutes. Het verkeer vanaf en richting Science Park wordt omgeleid via de Mac Gillavrylaan, de Molukkenweg en de Archimedeslaan.

Heeft u vragen of klachten?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het buiten gebruik zijn van de Kruislaantunnel of vragen met betrekking tot de werkzaamheden aan de weg en het stationsplein dan kunt u tijdens kantooruren bellen met 020
- 606 32 22. U kunt tevens een e-mail sturen naar middenmeernoord@zuidoostlob.amsterdam.nl

Meer informatie over het gebied en de ontwikkeling in Middenmeer Noord, kunt u vinden op onze website: www.middenmeernoord.amsterdam.nl

Plattegrond tunnel Kruislaan