FloraHolland


Nieuwe afvalverwerker voor FloraHolland Venlo

VENLO (20 augustus 2009) - Onlangs werd door het Afvalcollectief Fresh Park Venlo een contract getekend met afvalverwerker Collin uit Venlo. Het Afvalcollectief Fresh Park Venlo wordt gevormd door de bedrijven Venlo Fresh Logistics, Pakstation Venlo en FloraHolland Venlo. Bij het contract gaat het om de afvalstromen restafval, vuil en schoon groenafval, folies, papier en karton. Hiervoor zijn door het Afvalcollectief ook gezamenlijke afspraken gemaakt met betrekking tot verwerking, kosten en opbrengsten. Tijdens de ondertekening werd door alle partijen benadrukt dat door een goede samenwerking dit resultaat kon worden bereikt. Het complete traject van aanbesteding is zorgvuldig doorlopen en heeft geresulteerd in een prima overeenkomst voor de betrokken partijen. Bij de ondertekening van het contract waren vertegenwoordigers van de drie bedrijven van het Afvalcollectief en van afvalverwerker Collin aanwezig.

Unieke samenwerking drie bedrijven
De bovengenoemde drie bedrijven hebben al in 2008 de eerste contacten gelegd op het gebied van samenwerking. Ze zijn toen een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Afvalcollectief Fresh Park Venlo om tot een gezamenlijke aanbesteding van de afvoer en verwerking van afval- en reststoffen te komen. Deze intentie tot samenwerking werd in 2008 zelfs schriftelijk vastgelegd in de `Intentie overeenkomst Afvalcollectief Fresh Park Venlo'.

Na een uitgeschreven tender en de bijbehorende offertegesprekken, is het dan nu tot een schriftelijk akkoord gekomen met afvalverwerker Collin.

Fotobijschrift contractondertekening (v.l.n.r.): E. van Maren (Pakstation Venlo), P. van de Kruys (Venlo Fresh Logistics), Rutger Lommerse (FloraHolland Venlo) en E. Collin (Collin)