FloraHolland


Jacques d'Ancona veilingmeester bij benefietveiling FloraHolland Eelde

EELDE, 20 augustus 2009 (persbericht) - Een speciale benefietveiling organiseerde FloraHolland Eelde op donderdag 20 augustus. De opbrengst van deze veiling komt in het kader van de Pre Ride for the Roses volledig ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). De veiling werd, evenals vorig jaar, geleid door de inmiddels deskundige veilingmeester Jacques d'Ancona. Hij wist de inkopers van FloraHolland Eelde te enthousiasmeren en maakte de benefietveiling tot een groot succes. D'Ancona haalde inkopers over om ruime biedingen te doen en slaagde er daarmee in de totale opbrengst naar bijna drieduizend euro te brengen.
Veel bedrijven hebben voor deze benefietveiling belangeloos producten ter beschikking gesteld. De te veilen producten liepen uiteen van een gesigneerde bal van FC Twente, kaartjes voor een optreden van Jan Smit en wielerkleding tot een compleet optreden van de bekende showband Noordenveld. Uiteraard werden ook sierteeltproducten van aanvoerders van FloraHolland Eelde geveild, waaronder een kar met tuinplanten.

Startschot Eelde door Albert-Jan Maat
Zaterdag 29 augustus fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de achtste keer de Pre Ride for the Roses. De Pre Ride vindt traditioneel één dag voor de Ride for the Roses plaats. Vanuit zeven Nederlandse sierteeltgebieden rijden de renners naar Bemmel, de startplaats van de Ride for the Roses. Bij FloraHolland Eelde lost Albert-Jan Maat, voorzitter LTO Nederland, om 07.00 uur het startschot. Met deze sponsortocht op zaterdag 29 augustus wordt geld ingezameld voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek door het Medisch Centrum Radboud in Nijmegen naar de opsporing en behandeling van prostaatkanker. Vorig jaar werd door de sierteelt het enorme bedrag van 208.000 euro bij elkaar gefietst.

Fotobijschrift: veilingmeester Jacques d'Ancona enthousiast aan de slag