Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 20-08-2009

Politie zoekt getuigen van inbraken in autos
ASSEN De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over een reeks inbraken in autos in Assen. De inbraken zijn bij de politie gemeld op maandag 17 augustus tussen 15.00 uur en 23.30 uur. Wanneer de inbraken precies hebben plaatsgevonden, is niet bekend. Tot nu toe hebben 17 eigenaren aangifte gedaan. De autos stonden onder meer geparkeerd aan de Stroom, de Krugerstraat, de Nobellaan, de Einsteinlaan, de Lorentzstraat en de Delft. Uit de voertuigen zijn onder andere navigatiesystemen en papieren weggenomen. Als u meer informatie heeft, dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844.

Politie controleert op sluiproute N371

ASSEN Binnenkort wordt de N371 tussen de Norgervaartsbrug en Smilde gedeeltelijk afgesloten. De Provincie Drenthe gaat delen van deze weg reconstrueren. Als gevolg hiervan zal het doorgaande verkeer worden gestremd. Er zullen verschillende omleidingroutes worden aangeduid. De verwachting is dat lokaal bekend verkeer veelvuldig gebruik zal maken van de Kanaalweg als sluiproute. Deze weg loopt parallel aan het gedeelte N371 waar de werkzaamheden zullen zijn. De Kanaalweg is een relatief smalle weg waar een maximum toegestane snelheid van 50 km/u geldt. Indien de verkeersdrukte toeneemt op deze weg zal de subjectieve verkeersonveiligheid toenemen. De politie heeft daarop besloten de komende tijd het verkeer op deze weg meer te controleren op snelheidsovertredingen. De werkzaamheden op de N371 zullen nog tot eind november duren.

Politie controleert verkeer
ZUIDOOST DRENTHE De politie controleerde woensdag op meerdere plaatsen in Zuidoost Drenthe het verkeer. In Coevorden zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm op de bromfiets (2x), het niet dragen van een gordel (7x), het niet handsfree bellen (1x), het niet hebben van een kentekenplaat (1x) en het niet hebben van verlichting op de aanhangwagen (2x). Op de N391 werden de rijbewijzen ingevorderd van drie automobilisten die buiten de bebouwde kom de geldende maximum snelheid met meer dan 50 km per uur overschreden. Op dezelfde weg werd één automobilist bekeurd die binnen de bebouwde kom meer dan 30 km te snel reed. Op de N34 bij Erm werden vier automobilisten bekeurd die te snel reden en op de N374 bij Borger één. (BVH 2009034634)

Rijbewijs van motorrijder ingevorderd
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige motorrijder uit Fluitenberg. De man reed met hoge snelheid (130 km/uur en harder) over de Voltastraat in Hoogeveen. De politie gaf de man een stopteken, maar de verdachte leek deze niet te zien. Uiteindelijk wisten de agenten de aandacht te trekken en kon de man worden staandegehouden. (BVH 2009034654)

Man aangehouden wegens geweldpleging
ASSEN Agenten kregen woensdagavond een melding over een vechtpartij tussen twee mannen aan de Fivelingostraat. De politie heeft een 22-jarige man uit Assen aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man zou een worsteling hebben gehad met een 16-jarige jongen uit Assen. De mannen zijn bekenden van elkaar. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BVH 2009034655)

Bromfietser krijgt drie bekeuringen
EMMEN Agenten hebben een 34-jarige man uit Weiteveen aangehouden aan de Boslaan. De man reed op zijn bromfiets zonder verlichting en zonder helm. De man weigerde zijn naam op te geven en uiteindelijk werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de fouillering werd een identiteitsbewijs aangetroffen. Hij kreeg drie bekeuringen en is huiswaarts gezonden. (BVH 2009034681)

Auto-inbraken

DE WIJK In de nacht van dinsdag op woensdag is in De Wijk ingebroken in vier geparkeerde autos. De autos stonden in de Nicolaas Ten Woldeweg, de Jan Poortmanweg en twee in De Doelenkamp. Uit de autos is radio- en navigatieapparatuur gestolen.

Bespuugd en beledigd

EMMEN De politie hield woensdagmiddag op het Marktplein in Emmen twee mannen van 21 en 24 jaar uit die plaats aan. De mannen zorgden voor overlast. Parkeercontroleurs die hen hier op aanspraken werden uitgescholden. Eén van hen werd zelfs bespuugd. Gewaarschuwde agenten hielden de beide mannen aan. Daarbij werd een agent uitgescholden. Op het politiebureau kreeg de 21 jarige man voor het beledigen van een agent een boete opgelegd van 350. De 24 jarige verdachte kreeg (op eigen verzoek) van Justitie een taakstraf opgelegd van 30 uur voor belediging en het bespugen van de parkeercontroleur. De beide verdachten zijn hierna in vrijheid gesteld. (20090344623)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.