Politie Groningen

Donderdag 20 augustus 2009

Provincie Groningen , 20-08-2009

Groningen: dief steelt laptop uit studentenhuis

Een 23-jarige student uit Groningen is woensdagavond het slachtoffer geworden van een laptopdiefstal. De man had zijn laptop in zijn studentenkamer op de eerste verdieping aan de Nieuwe Ebbingestraat staan. Het raam van zijn kamer had hij openstaan. Vermoedelijk is de dief door het geopende raam de kamer binnengeslopen, waarna de laptop kon worden gestolen.

Groningen: man beroofd van ketting

Een 48-jarige man uit Groningen is woensdagnacht beroofd van zijn gouden ketting. Het slachtoffer werd op de Visserstraat door nog twee onbekende mannen van de fiets geslagen. Daarop nam het tweetal zijn ketting mee. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Groningen: vrouw gewond na botsing tegen slagboom

Een 38-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de Antonius Deusinglaan gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer reed op haar snorfiets en wilde het terrein van het UMCG oprijden. Zij was in gesprek met een andere bromfietser, waardoor ze de omlaag staande slagboom over het hoofd zag. De vrouw botste vervolgens tegen de slagboom en kwam ten val. Het slachtoffer werd met letsel aan haar hals naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond plaats op het (privé)terrein van het ziekenhuis.

Groningen: vrouw gewond bij ongeval

Een onbekende vrouw is woensdagmiddag op het Hoendiep gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat bij een 45-jarige man uit Groningen achterop de scooter. Bij de uitrit van een bedrijf verleende een 54-jarige automobilist geen voorrang aan de scooter met beide personen. De bestuurder van de scooter schoot vervolgens door de zijruit van de auto. Hij bleek geen letsel te hebben. De vrouw werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Ter Apel: mannen aangehouden voor diefstal kentekenplaten

Een 29-jarige man uit Oude Pekela is woensdagnacht samen met een 18-jarige man uit Stadskanaal door de politie aangehouden voor diefstal. Agenten troffen het duo samen met een derde man aan op de Nulweg bij een geparkeerde auto. De auto bleek geen kentekenplaten meer te hebben. Na een onderzoek trof de politie in de kofferbak van de auto van de mannen de kentekenplaten aan. De derde verdachte wist tijdens de aanhouding te ontsnappen. De 29-jarige man was de bestuurder. Hij bleek alcohol gedronken te hebben, maar weigerde op het politiebureau mee te werken aan de ademanalysetest. Ook bedreigde hij één van de agenten in bepaalde bewoordingen met de dood. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord.

Hoogezand: alcomobilist aangehouden

Een 63-jarige man uit Sappemeer is woensdagnacht op de Erasmusweg in Hoogezand door de politie aangehouden. De automobilist bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Tripscompagnie: man rijdt onder invloed

De politie heeft woensdagavond op de Tripscompagnieweg een 32-jarige man uit Wagenborgen aangehouden voor rijden onder invloed. De politie reageerde op een melding dat een automobilist ondanks een klapband was doorgereden. Politieagenten troffen de betreffende auto op de Tripscompagnieweg aan. De dienders zagen dat de auto geen rechterwielen meer had. Even later troffen zij de verdachte bij een woning aan. De Wagenborger werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de man 2 promille alcohol in zijn bloed had. Bij nader onderzoek bleek dat de automobilist meerdere keren tegen stoepranden was gebotst en vermoedelijk ook een lantaarnpaal heeft geschampt. De politie nam zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na het verhoor het politiebureau verlaten.

Veendam: twee gewonden bij verkeersongeval

Een 44-jarige man uit Nieuwe Pekela is woensdag op de kruising Ommelanderwijk met Nummero 13 gewond geraakt. Een 38-jarige automobilist uit Veendam verleende op de kruising geen voorrang aan de Pekelder in zijn brommobiel. Door de klap van de aanrijding verloor de bestuurder van de brommobiel de macht over het stuur. Hij kwam vervolgens op de verkeerde weghelft frontaal in botsing met een 20-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela. De 44-jarige moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn jongere plaatsgenoot liet zich op eigen gelegenheid in het ziekenhuis onderzoeken. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op vrijdag 21 augustus, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Ring Noord/West

* N46 Groningen, afslag Loppersum

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag 19 augustus op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 945, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Bedum, t Holstek: aantal geregistreerde voertuigen: 1550, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Hoogezand, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.