Snelle blessure en pijnbestrijding zonder medicijnen

20/08/2009 11:05

Sterling Fauchey & Snellenberg B.V.

Nu mogelijk met Actieve Puls Therapie

Oud-Beijerland, 20 augustus 2009

Het Nederlandse bedrijf Jumatro uit Oud-Beijerland brengt een revolutionaire versie van de PEMF (Pulsed Electro Magnetic Field) therapie naar de Europese markt.

De mogelijkheden van de Puls Therapie zijn gebaseerd op het reeds rond 1930 ontdekte principe dat elektromagnetische pulsen (PEMF) het genezingsproces bij blessures en wonden met 30-tot 50% bespoedigen. Bijkomend effect van PEMF Therapie is dat de pijn verlicht of zelfs geheel verdwijnt. De PEMF pulsen herstellen de intercellulaire communicatie wat een snel genezingsproces op gang brengt. De tot nu toe toegepaste PEMF apparatuur is omvangrijk, duur en aan locatie (Ziekenhuis of Therapeutische praktijk) gebonden.

Het Amerikaanse bedrijf Bio Electronics Corp is het, dankzij de technische mogelijkheden van de micro-elektronica, gelukt PEMF toe te passen in een minuscuul medisch apparaat dat comfortabel, uitwendig op de huid kan worden gedragen, zonder huidirritatie en het inleveren van bewegingsvrijheid. De producten kennen verschillende toepassingen zoals: de ActiPatch bij (sport) blessures, de RecoveryRx voor chirurgische -vaak cosmetische- ingrepen en chronische wonden, Allay voor menstruatiepijn therapie en HealFast bij diergeneeskunde. De werking van deze Puls Therapie producten is in de Verenigde Staten in tal van klinische onderzoeken uitermate goed gedocumenteerd en heeft daar inmiddels een grote vlucht genomen. Het wordt daar beschouwd als hèt alternatief voor het innemen van grote hoeveelheden pijnstillers - met name bij menstruatiepijn - , die in de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor 50% van de leveraandoeningen. Grote sportclubs als de New-York Giants, New-York Jets en de Chicago White Sox gebruiken ActiPatch om hun topsporters sneller te genezen van blessures.

Volgens Gerard Lindhout, directeur van het in 'innovative care' gespecialiseerde Jumatro BV, "ik ben ervan overtuigd dat de medicijnvrije bestrijding van pijn en de versnelling van het genezingsproces bij blessures en wonden exact is waar de Europese markt naar op zoek is. Wij kijken ernaar uit om samen met Bio Electonics Corp de Europese markt voor deze innovatieve producten uit te bouwen".

Jumatro importeert en distribueert een range aan producten op het gebied van gezondheid, welzijn en persoonlijke veiligheid. Jumatro volgt de wereldwijde ontwikkelingen op de voet om nieuwe interessante, innovatieve, producten aan haar assortiment toe te voegen. Zie voor meer informatie: www.jumatro.com





http://www.jumatro.com