Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, update 09.50 uur

Utrecht, 20-08-2009

Op een gestolen fiets

AMERSFOORT Bikers van de politie Amersfoort hebben op woensdag 19 augustus een 22-jarige man op een gestolen fiets aangehouden.

De agenten fietsten rond 14.30 uur op de Utrechtseweg toen zij de 22-jarige man uit Amersfoort zagen rijden. Het viel de agenten op dat de fiets niet voorzien was van een slot, waarna ze de man lieten stoppen. Na controle bleek de fiets te zijn gestolen en hielden ze de 22-jarige aan. Die was het daar niet mee eens en begon zich te verzetten. De agenten moesten gepast geweld gebruiken om de man onder controle te brengen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed en geen rijbewijs

AMERSFOORT - Een 30-jarige Amersfoorter is in de vroege ochtend van donderdag 20 augustus aangehouden omdat hij met te veel alcohol op zijn bromfiets bestuurde. Bovendien was zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Agenten zagen de man rond 02.00 uur rijden op de Arnhemseweg en het viel op dat de man geen helm droeg. Hij werd staande gehouden, waarbij opviel dat de Amersfoorter naar alcohol rook. De agenten lieten de 30-jarige blazen en het resultaat was een A. Dat betekent doorgaans dat iemand te veel gedronken heeft. De ademanalyse op het bureau wees 405 ug/l uit, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Op het bureau bleek ook dat de man geen rijbewijs had, dat was ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Woensdagavond heeft de politie op de Nijverheidsweg noord een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 53-jarige man uit Amersfoort werd omstreeks 23.35 uur op de Nijverheidsweg noord gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 785 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een

proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Ameliapolder een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

19.05 uur een onderzoek in een woning aan de Ameliapolder ingesteld. In het huis werd in drie ruimten een complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden ruim 350 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt en hierdoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerijen.