Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 20-08-2009

Vrachtwagen ramt hek politiebureau

UTRECHT In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus hebben onbekenden een hek bij het politiebureau aan de Marco Pololaan met een vrachtwagen vernield.

Rond 02.15 uur hoorden agenten een harde klap buiten het bureau aan de Marco Pololaan. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen zij dat een klein model vrachtwagen met de achterkant op het toegangshek was ingereden. Het hek werd hierbij zwaar beschadigd.

De motor van het voertuig draaide nog maar niemand werd bij het voertuig aangetroffen.

Omdat de omstandigheden verdacht leken werd het bureau ontruimd en de omgeving in een straal van 300 meter afgezet. Uit voorzorg werd de EOD (explosieve opruimingsdienst) gevraagd het voertuig te onderzoeken. Uiteindelijk werd er niets aangetroffen en kon de omgeving rond 06.00 uur weer vrijgegeven worden. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Waarschuwing: niet betalen voor onbekende pakketjes

UTRECHT De politie heeft de afgelopen weken acht aangiftes ontvangen van inwoners van de stad die zijn opgelicht door pakketbezorgers.

Met name oudere bewoners zijn de afgelopen weken in het noorden en zuiden van de stad benaderd door een geüniformeerde bezorger van een pakketdienst. De bezorger in kwestie bood de gedupeerden een niet-besteld pakketje aan en vroeg de ontvanger om via een mobiel pinapparaat een klein bedrag (portokosten) af te rekenen. Daarna zijn elders in het land, op verschillende plaatsen, grote geldbedragen van de rekeningen van de gedupeerden opgenomen.

De Politie Utrecht waarschuwt inwoners van de stad om géén pakketjes die nooit besteld zijn aan te nemen en af te rekenen. Wordt u zon pakket aangeboden, bel dan zo snel mogelijk 1-1-2. De politie onderzoekt alle de aangiftes. Bent u ook gedupeerd? Neemt u dan contact op met uw eigen bank en de politie op 0900-8844.

De scholen gaan weer beginnen: extra roodlichtcontroles in de binnenstad

UTRECHT De zomervakantie loopt op haar einde, maandag 24 augustus openen basisscholen weer hun deuren en een week later is het voortgezet onderwijs aan de beurt. De verkeersdrukte zal dus ook toenemen. Daarom gaat de politie de komende weken extra controles uitvoeren op het negeren van het rode verkeerslicht door alle weggebruikers, maar met name door fietsers en bromfietsers.

Op bepaalde kruisingen in de binnenstad (Smakkelaarsveld, St. Jacobsstraat, Catharijnesingel bijvoorbeeld) wordt op grote schaal het rode verkeerslicht genegeerd door jong en oud, wandelaars, fietsers en bromfietsers. Meer dan eens gaat dit fout; door rood rijden leidt tot frustaties voor andere weggebruikers maar ook tot (ernstige) ongevallen.

De politie zal de komende weken dan ook extra controles uitvoeren op drukke kruisingen. Een boete voor het negeren van het rode licht kost voetgangers 45, fietsers 60, bromfietsers 100 en automobilisten 150. De kans op een boete moet weggebruikers ervan weerhouden om overtredingen te begaan. Als kinderen jonger dan 14 jaar oud door rood rijden, krijgen hun ouders een brief thuis gestuurd met daarin een waarschuwing en enkele verkeerstips van Veilig Verkeer Nederland.

Diefstal boot

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus een man aangehouden omdat hij een boot had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 00.50 uur de politie omdat men had gezien dat een man een boot (Zodiac) die in de Catharijnesingel lag, losmaakte en richting de Bleekstraat wegvaarde. Agenten gingen ter plaatse en troffen aan de Parkkant de boze eigenaar van de boot en de verdachte aan. De agenten sommeerde de verdachte naar de kant te komen. Nadat de 32-jarige dief, zonder vaste woon of verblijfplaats, bij de kant was, werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond woensdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 62-jarige vrouw uit Zwolle fietste omstreeks 23.45 uur over de Amsterdamsestraatweg in de richting van Maarssen. Op een gegeven moment kwamen twee jongens op de fiets naast de vrouw rijden. Eén van de jongens greep plotseling naar de tas van het slachtoffer en begon hieraan te trekken. Hierdoor kwam de vrouw ten val en namen de jongens haar tas mee.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Dronken fietser veroorzaakt aanrijding

UTRECHT Een dronken fietser veroorzaakte in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus een aanrijding met een andere fietser die gewond raakte.

Een 61-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 00.40 uur met een kennis over de Kanaalstraat in de richting van de Laan van Nieuw Guinea. Voor hem reed een op een fiets. Deze man had het gehele fietspad nodig en slingerde van links naar rechts. Op het moment dat de 61-jarige man hem wilde inhalen, maakte de slingeraar wederom een vreemde beweging en reed tegen de Utrechter aan. Hierdoor kwam hij hard ten van op zijn hoofd en raakte enige tijd het bewustzijn kwijt.

Het slachtoffer werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. Agenten die ter plaatse kwamen roken een sterke alcohollucht bij de veroorzaker van de aanrijding. De man, 37 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.