Korps Landelijke Politiediensten

Gevaarborden niet aangebracht: 1975 euro boete

Breda, 19-08-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op woensdag 19 augustus 2009 aan een 31-jarige chauffeur uit Malta een boete opgelegd van 1975 euro. De man vervoerde in zijn vrachtauto diverse gevaarlijke stoffen zonder dit aan de buitenkant van zijn combinatie kenbaar te maken.

De Douane voerde vanochtend op de parkeerplaats Sandelingen Oost aan de Rijksweg A16 een routinecontrole uit aan deze vrachtauto. In de oplegger lagen diverse verpakkingen met gevaaretiketten. Zij verlieten snel weer de oplegger, want hadden zij de gevaarborden die aan de buitenzijde zitten over het hoofd gezien. Dit bleek echter niet het geval. Zij waarschuwden de Verkeerspolitie van het KLPD.

Een medewerker van Transport en Milieucontrole uit Breda stelde vast dat de oplegger vol zat met vaten met giftige en bijtende stoffen en dat deze op onjuiste wijze werden vervoerd. De chauffeur was ook niet in het bezit van een schriftelijke instructie, ook wel gevarenkaart genoemd. In overleg met de Officier van Justitie is de boete opgelegd. Nadat het bedrag was voldaan, de oranje borden alsnog waren aangebracht en er een schriftelijk instructie ter plaatse was gebracht kon de chauffeur zijn transport vervolgen.