Gemeente Zijpe


Burgemeester Marian Dekker âgeeft iets meeâ aan minister Jacqueline Cramer.
Burgemeester Dekker in gesprek met minister Cramer.JPG

Nadat alle plechtigheden rondom het Windpark Burgervlotbrug waren afgerond, voerde burgemeester Marian Dekker kort het woord. Zij nam de gelegenheid te baat om aandacht te vragen voor het behoud van de Onderzoekslocatie Petten. NRG is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe reactor in het âPALLASâ project. Voor zover nu bekend is, neemt de ministerraad in september van dit jaar een beslissing over de vestigingsplaats van de nieuwe reactor.

Burgemeester Dekker overhandigde de minister een pamflet, in de vorm van een tasje. In dit pamflet wordt nog eens kort en krachtig benadrukt wat het belang is voor de provincie Noord-Holland in zân algemeenheid en voor de Noordkop in bijzonder om de huidige vestigingsplaats aan te wijzen als bouwlocatie voor de nieuwe reactor. Het is voor de werkgelegenheid van belang.

Burgemeester Dekker spreekt.

Daarnaast is er al een jarenlange samenwerking en bundeling van krachten van de huidige bedrijven op het terrein van de kernenergie. Maar ook de samenwerking met vele bedrijven in de regio, het draagvlak onder de bevolking en de steun van het provinciebestuur en de Kamer van Koophandel geven het belang aan om de reactor hier op de huidige vestigingsplaats Petten te realiseren. En vergeet de Europese school in Bergen niet. Veel kinderen van werknemers die bij de bedrijven werken op de onderzoekslocatie gaan daar naar school.

Â

Minister Cramer was zichtbaar verrast met dit âtasjeâ en luisterde goed naar de boodschap die werd gegeven.

Â

Burgemeester Dekker overhandigt het pamflet aan minister Cramer  Minister Cramer met het tasje