CDA afdeling Gelderland


CDA geschrokken over toenemende wachtlijsten jeugdzorg in Gelderland
---

foto ANP
PERSBERICHT

19 augustus 2009

Daarom heeft de CDA Statenfractie van Provincie Gelderland schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de situatie van de wachtlijsten voor hulp aan kinderen en jongeren in Gelderland.

In het afgelopen kwartaal nam het aantal jongeren dat langer dan 9 weken moet wachten op hulp toe met 105 personen, ondanks dat minister Rouvoet vorig jaar 115 miljoen euro extra beschikbaar stelde aan provincies om hen in staat te stellen de wachtlijsten in de jeugdzorg terug te dringen.

`Een zorgelijke ontwikkeling', aldus Ria Aartsen, CDA Statenlid. `Het CDA wil daarom weten of de gebruikte cijfers kloppen, zoals gemeld in verscheidende media. De vraag naar jeugdzorg is sowieso gestegen; afgelopen jaar zijn er meer kinderen aangemeld voor hulp dan, waar bij de vaststelling van de gelden die de provincies krijgen, vanuit is gegaan. Dit leidt er ook mede aan toe dat de wachtlijsten langer worden in plaats van korter.'

Het CDA wil graag weten of Gedeputeerde Staten van Gelderland nog extra maatregelen gaan nemen en in nader overleg gaan met de minister van Jeugd & Gezin.

Want: Jongeren de hulp bieden die ze nodig hebben, is hèt uitgangspunt van het Gelders jeugdbeleid.

In de bijlage treft u alle schriftelijke vragen die gesteld zijn aan Gedeputeerde Staten.

Voor informatie over Jeugdzorg kunt u terecht bij de CDA Statenfractie, Mw. Ria Aartsen, Statenlid Commissie Jeugd, Gezin, Zorg, Welzijn en Cultuur. T: 0575-551427 M:06-23152516

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 20-8-2009