Gemeente Nijefurd



Start bouw multifunctionele accommodatie (MFA) Warns

Op feestelijke wijze is woensdag 19 augustus het startsein gegeven voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in Warns. De leerlingen van de twee basisscholen en de peuterspeelzaal uit het dorp hadden hierbij een speciale rol.. Zij hebben de schutting, die rondom de bouwplaats is gemaakt, beschilderen met prachtige tekeningen. Hiermee maken zij een start met de werkzaamheden voor de bouw van het MFA.

De nieuwe multifunctionele accommodatie wordt een gebouw voor mensen van `0 tot 99 jaar'. In het nieuwe gebouw krijgen de twee basisscholen, de peuterspeelzaal, de kinderopvang en het consultatiebureau een plek.Maar ook het seniorencentrum `Janke Tromp Hoeve' een praktijk voor fysiotherapie en een sportzaal met kleedruimtes komen onder hetzelfde dak. De sportzaal en een multifunctionele ruimte zijn eveneens te huur voor de inwoners uit Warns en omgeving.

Waarom een MFA?

De huidige onderkomens waren niet meer berekend op hun taak. En omdat er meerdere gebouwen vervangen of gerenoveerd moesten worden, vatte de gemeente het plan op om een nieuw multifunctioneel pand te gaan ontwikkelen. WoonFriesland

heeft in samenwerking met de gemeente en de toekomstige gebruikers het pand ontwikkeld. De corporatie gaat het pand straks verhuren aan de gemeente en andere deelnemende partijen.

Bouw en oplevering

Het ontwerp komt van Tromp Partners Architecten, de bouw van de MFA is in handen van de bouwcombinatie Agricola - Bouw '75. Het nieuwe pand zal naar verwachting voor de zomer van 2010 klaar zijn.

Meer informatie: kijk op de website http://www.warns.nl