Politie Gelderland-Zuid

Beschonken beginnend bestuurder

Nijmegen, 20-08-2009 o In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.00 uur hield de politie in Nijmegen een 20-jarige man uit Westervoort aan. De man is beginnend bestuurder en uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had.

Surveillerende agenten zagen de 20-jarige slingeren op de weg. Hierop hebben ze hem staande gehouden. De man uit Westervoort nam een blaastest af die een F indicatie aangaf. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat de beginnende bestuurder de toegestane grens ernstig had overschreden. Hij blies 535 ug/l terwijl 88 ug/l voor een beginnende bestuurder is toegestaan. De man werd een rijverbod opgelegd van zeven uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook is tegen de 20-jarige proces-verbaal opgemaakt.

Op de plek van de aanhouding vroeg de bijrijder aan de agenten of hij ook een blaastest mocht doen. Hij was van mening dat hij nog wel kon rijden. Ook deze man blies een F. De man is door de agenten netjes op het station in Nijmegen afgezet om zijn reis voort te kunnen zetten.

(15)

Laatst gewijzigd 20-08-2009 12:52 | © Regio Gelderland-Zuid |