Gemeente Soest

.

Financiele tegemoetkoming voor gezinnen met schoolgaande kinderen

20 augustus

Gezinnen met schoolgaande kinderen kunnen ook dit schooljaar weer een tegemoetkoming krijgen in de schoolkosten.

Ouders die minimaal één jaar een inkomen hebben ontvangen op of rond het minimuminkomen kunnen hiervoor in aanmerking komen. De gemeente Soest wil zo inwoners met een minimuminkomen extra financiële hulp bieden.

Namens de gemeente Soest geeft de Sociale Dienst BBS de tegemoetkoming als compensatie voor kosten zoals de ouderbijdrage, schoolreisjes en andere gezamenlijke buitenschoolse activiteiten.

De tegemoetkoming bedraagt voor elk kind op het basisonderwijs EUR 91,00 en voor elk kind tot 18 jaar op het voortgezet onderwijs EUR 317,00 per schooljaar.

Aanvragen

Gezinnen die het afgelopen schooljaar ook gebruik hebben gemaakt van deze vergoeding, krijgen automatisch bericht van de Sociale Dienst BBS.

Inwoners die denken ook in aanmerking te kunnen komen voor deze vergoeding, kunnen een aanvraagformulier ophalen bij de Sociale Dienst BBS in het bedrijfsverzamelgebouw de Stroom aan het Raadhuisplein in Soest. De Sociale Dienst BBS is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en telefonisch te bereiken op (035) 609 3411.