Gemeente Achtkarspelen


Besluitenlijst B&W gemeente Achtkarspelen 19 augustus 2009

nr.

1. Adviesnota WIZS inzake opnemen schulddienst- Het college heeft besloten de raad voor te stellen verlening in reguliere bedrijfsvoering. 1. schulddienstverlening inclusief preventie op te nemen in de reguliere bedrijfsvoering;
2. hiervoor jaarlijks een bedrag van 308.761,--

beschikbaar te stellen. 2. Adviesnota RTV betreffende weigeren bouwvergunning Het college heeft besloten om niet af te wijken van L. van der Veen. het welstandsadvies en de aanvraag om een bouwvergunning van de heer L. van der Veen te weigeren.
3. Adviesnota SLBEL inzake subsidie Daniel den Hoed. Het college heeft besloten om
1. De Daniel den Hoed Kliniek geen subsidie van 500,-- te verlenen voor de bouw van een

laboratorium.
2. De kliniek hierover te informeren middels de bij de adviesnota gevoegde conceptbeschikking.
4. Adviesnota SLBEL inzake subsidie Doarpswurk. Het college heeft besloten De Stichting Doarpswurk een subsidie van 1.000,-- te verlenen voor het

project "Multifunctioneel met zorg voor kwaliteit". De stichting hierover te informeren middels de bij de adviesnota gevoegde conceptbeschikking.
5. Adviesnota ROR inz. reactie op onthouding Bezwaar aantekenen bij de Grondkamer tegen hun goedkeuring Grondkamer aan enkele besluit om goedkeuring te onthouden aan artikel 18 pachtovereenkomsten. van de algemene pachtvoorwaarden, zoals deze is vastgelegd in onze pachtovereenkomsten en de bij adviesnota gaande conceptbrief goedkeuren en naar Grondkamer sturen.
6. Adviesnota ROR inz. Interreg IV. Het college heeft besloten
1. in te zetten op deelname aan het Interreg IV programma en
2. aansluiting te zoeken bij de gemeentes Sneek, Meppel, Hoogeveen en Coevorden en gemeentes uit Duitsland, Denemarken en België.
7. Adviesnota ROR inz. niet-deelnemers IBA-project. Het college geeft uitvoering aan het raadsbesluit van 5 maart 2009 en betaalt de niet-deelnemers aan het IBA-project in het buitengebied een bedrag van 595,-- per perceel terug.