Gemeente Bodegraven

Weideveld en Willemstaete

Bodegraven ontvangt rijksbijdrage voor Weideveld en Willemstaete

Vogelvlucht Droomweide.png

(Foto: vogelvlucht Droomweide)

Bodegraven is een van de gemeenten die dankzij een rijksbijdrage de bouwprojecten Weideveld en Willemstaete kan hervatten. De subsidie is door de regering toegekend voor bouwprojecten die door de crisis zijn vastgelopen.

De gemeente Bodegraven heeft in totaal EUR 239.000,00 subsidie van het ministerie van VROM toegekend gekregen als impuls voor de start en hervatting van de projecten Weideveld en Willemstaete. Het gaat om 33 koopwoningen in de vrije sector in de wijk Weideveld, die in de eerste fase van Droomweide (het eerste deel van de wijk) worden gebouwd. In Willemstaete gaat het om de 10 woningen die nog moeten worden verkocht.

In de eerste ronde (er volgen er nog 2) heeft het rijk EUR 100 miljoen beschikbaar gesteld. Er was door 211 gemeenten voor EUR 227 miljoen subsidie aangevraagd. Bodegraven is één van de 115 gemeenten die uiteindelijk een deel van dit geld toegezegd heeft gekregen. Voorwaarde voor het toekennen van de subsidie is dat de (her)start van de werkzaamheden nog in 2009 plaatsvindt. De gemeente heeft afspraken gemaakt met projectontwikkelaar Synchroon BV om in oktober te starten met de bouw van de eerste woningen in Weideveld.

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota