Dienstenbond CNV

Nieuws

20 augustus 2009

Cao-overleg Albert Heijn distributie begonnen

Woensdag 19 augustus heeft CNV Dienstenbond een eerste keer gesproken met Albert Heijn over een nieuwe distributie-cao. De voorstellen zijn toegelicht en Albert Heijn heeft aangegeven wat zij met de cao willen.

Albert Heijn heeft eerst een overzicht gegeven van de stand van zaken van Albert Heijn en de distributieorganisatie in het bijzonder. Daarbij vindt Albert Heijn dat de economische situatie een rol moet spelen in het cao-overleg. CNV Dienstenbond ziet dat overigens anders. Supermarkten worden minder hard geraakt door de economische crisis dan andere branches in de detailhandel, integendeel zelfs!

Daarnaast heeft Albert Heijn de aangekondigde reorganisatie nog eens aangestipt. Ook dat speelt een rol in de huidige onderhandelingen. CNV Dienstenbond heeft nog eens duidelijk aangegeven dat het onbegrijpelijk is dat Albert Heijn nu geen afspraken maken wil over de gevolgen van medewerkers, terwijl de consequenties overduidelijk zijn.

Vervolgens heeft CNV Dienstenbond een toelichting gegeven op de eigen cao-voorstellen. Deze voorstellen zijn in grote meerderheid door de leden goedgekeurd. Op de conceptvoorstellen zijn geen verdere aanvullende wijzigingen gekomen. Deze voorstellen zijn vervolgens door CNV Dienstenbond toegelicht bij Albert Heijn.

Op zijn beurt heeft Albert Heijn twee voorstellen gedaan voor de komende cao:
De cao ongewijzigd verlengen met een jaar tot en met 14 oktober 2010 Een loonsverhoging van 2%

De collega's van FNV Bondgenoten zullen volgende week pas hun voorstellen doen en toelichten, daarna kan ook inhoudelijk gesproken worden over de wederzijdse voorstellen.

Al met al lijkt het erop dat de inhoudelijke voorstellen van CNV Dienstenbond zullen botsen met voorstellen van Albert Heijn. De volgende overleggen zullen daar duidelijkheid in brengen.

Uiteraard houden we u op de hoogte van het vervolg, maar zijn we ook erg benieuwd naar uw mening. U kunt uw reactie mailen naar het onderstaande e-mailadres. Dat kan ook anoniem.

Tenslotte, dit gaat ook uw ongeorganiseerde collega aan! Vertel ze wat er speelt en dat CNV Dienstenbond er bovenop zit. Lid worden kan nu met de eerste drie maanden gratis! Zorg dat je voorbereid bent als het er straks met Albert Heijn op aan komt!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl