Gemeente Wijdemeren


Stroom voor kunstijsbaan

Stroom voor kunstijsbaan

B en W geven de IJsclub Nederhorst den Berg toestemming een vaste stroomvoorziening te plaatsen voor de jaarlijkse kunstijsbaan.

De grond waarop de stroomvoorziening komt te staan is eigendom van de gemeente.

Succesvol initiatief
De ijsclub heeft vorig jaar voor het eerst een kunstijsbaan op het parkeerterrein bij sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg geplaatst. De baan was een enorm succes en werd door veel schaatsers bezocht. Alle basisscholen in Wijdemeren konden er gratis schaatsen. 500 gehandicapte kinderen werden door de IJsclub gehaald en gebracht om ook van de ijsbaan te kunnen genieten.

Vaste elektriciteitskast
Voor de energievoorziening werd een aggregaat gebruikt dat op dieselolie draait. Dat is duur en het veroorzaakt stank en lawaai. De ijsclub heeft nu het verzoek ingediend om een vaste elektriciteitskast te mogen plaatsen en daar werkt de gemeente graag aan mee. De kast komt net binnen het nieuwe terrein van de brandweer (de voormalige gemeentewerf) te staan. Ook andere evenementen, zoals de kermis en het zomerspektakel kunnen gebruik maken van deze stroomvoorziening. De ijsclub betaalt zelf de aanleg, het eigendom en het beheer van de kast.

(20-08-2009)