Gemeente Bussum

Voorontwerp Palmkazerne ter inzage tot 8 september

Over het Bussumse deel van het voorontwerpbestemmingsplan Kolonel Palm organiseert de gemeente Bussum op dinsdag 1 september 2009 een inspraakavond. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

Stand van zaken

Op 5 februari 2007 heeft in Jan Tabak de inspraakavond plaats gevonden over de Nota van Uitgangspunten voor onder meer de Kolonel Palmkazerne (Crailo). Sindsdien is er niet stilgezeten. De provincie Noord Holland kocht het plangebied aan en de aanbesteding van de gebiedsontwikkeling (wonen, werken en natuur) wordt thans onder regie van de provincie voorbereid.

Â

De gemeente Bussum heeft verder in nauw overleg met de provincie besloten een bestemmingsplan voor te bereiden voor het Bussumse deel (Kolonel Palmterrein). De provincie past vervolgens dit plan in in het globaal inpassingsplan voor het gehele gebied (Crailo) waarover volgens planning 4e kwartaal 2011 inspraak wordt gehouden door de provincie.

Â

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan is gebaseerd op de Nota van Uitgangspunten Crailo. Hoofdpunten van het programma voor het Bussumse deel zijn:

het creëren van een woonmilieu met naar verhouding veel openbare ruimte (minimaal 50%), parkeren uit zicht (bij voorkeur ondergronds) en mogelijkheden voor met name wonen-werken, een woonzorgcentrum en particulier opdrachtgeverschap;

het maken van een robuuste buffer als overgang naar het daarnaast te realiseren bedrijventerrein (niet horen, niet zien, niet ruiken) die breder wordt naar de hei toe met wandelpaden en dergelijke;

een groene overgang van het nieuwe woongebied naar de bestaande bebouwing;

geen doorgang van autoâs van het woongebied naar het bedrijventerrein en de manege.

De contouren van het totale project zijn aangegeven op de ter inzage liggende overzichtskaart. Deze overzichtskaart staat in het voorontwerpbestemmingsplan dat vanaf 21 augustus 2009 tot 8 september 2009 ter inzage ligt in het gemeentehuis.

In deze periode kunt u een zienswijze indienen. Het voorontwerp kunt u hieronder downloaden.

Â

De plankaart voor het Bussumse deel is globaal en het programma wordt vervat in uitwerkingsregels die weer worden overgenomen in het globaal inpassingsplan van de provincie. De uitwerkingsregels kunnen wellicht op basis van het nog te selecteren stedenbouwkundig plan enigszins aangepast worden. Als de provincie het globaal inpassingsplan vaststelt ligt de bevoegdheid tot uitwerking daarvan bij burgemeester en wethouders.

Â

De verdere aanpak van dit bestemmingsplan is als volgt. Na de inspraak wordt de commissie Ruimte om advies gevraagd waarna het voorontwerp met de inspraakreacties aan de provincie wordt aangeboden ter verwerking in het op te stellen globaal inpassingsplan.

Â

Aanmelding

Wanneer u op 1 september aanwezig wilt zijn, verzoek ik u dit uiterlijk 28 augustus aanstaande door te geven aan mevrouw M. Veldhuis, per e-mail naar m.veldhuis@bussum.nl of per telefoonnummer 035-692 88 64. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!


* Definitief concept voorontwerp bestemmingsplan Kolonel Palm.PDF