Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten woensdag 20 augustus


* AGRESSIEVE TASJESDIEF AANGEHOUDEN

Een 41-jarige Rotterdamse heeft zondagavond bij een mislukte tasjesroof op metrostation Zuidplein een vrouw in de arm gebeten. De verdachte probeerde omstreeks 18.15 uur de tas van een 18-jarige Barendrechtse te stelen. Dat mislukte waarna de Rotterdamse op de vlucht sloeg. Het slachtoffer liet er niet bij zitten. Met haar toegesnelde moeder zette ze per auto de achtervolging in. Ter hoogte van de Zuiderparkweg wisten ze de verdachte tegen te houden. Die beet daarop de 48-jarige moeder in haar arm in een poging weg te komen. Toegesnelde agenten van District Zuid hebben de verdachte overgebracht naar een politiebureau.


* AUTOKRAKER BIECHT RUIM 200 INBRAKEN OP

CAPELLE AAN DEN IJSSEL/KRALINGEN - De politie heeft een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden die, naar eigen zeggen, ruim 200 inbraken heeft gepleegd.
De man meldde zich donderdag 13 augustus vrijwillig bij een politiebureau om schoon schip te maken. Hij werd gearresteerd en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten op een politiebureau. Daar bleek dat hij al eerder was aangehouden voor auto-inbraak. Dinsdagochtend is de man voorgeleid en door de rechter-commissaris. Hij is in bewaring gesteld.
De 35-jarige man pleegde de inbraken vooral in Prins-Alexander en bij voorkeur ook in duurdere auto's in Kralingen. Het opvallende uit zijn verklaringen is dat hij vrijwel altijd goederen wegnam uit auto's die niet goed waren afgesloten. Met simpele trucs testte de man snel of een auto wel of niet is afgesloten. In één geval verklaarde de autokraker een automobiliste te hebben geobserveerd om te zien of zij haar auto afsloot. Dit was niet het geval, zodat de man bijna 1300 euro aan collectegeld van de kerk uit haar auto kon ontvreemden. De 35-jarige wordt er eveneens van verdacht een auto te hebben gestolen vanaf de Rozenburglaan. De auto is, op zijn aanwijzingen, teruggevonden in Zevenkamp.
Het recherche is bezig met een nader onderzoek naar het exacte aantal inbraken.
De politie adviseert om waardevolle spullen nooit in de auto achter te laten en de auto goed af te sluiten. Dit kan een inbraak voorkomen. Bij verdachte omstandigheden of als u getuige bent van een inbraak, bel dan direct de politie.

* MAN ERNSTIG GEWOND NA POGING DIEFSTAL

Een nog onbekende man is dinsdagmiddag zwaar gewond geraakt nadat hij poogde koper te stelen.
Rond kwart voor vier ging de man samen met twee andere mannen en een vrouw het terrein van een bedrijf op de Keileweg op. Hier probeerde hij uit een transformatorhuisje een koperen kabel te stelen. Op de kabel stond stroom. Hierdoor kreeg de man een flinke stroomschok te verwerken en vatte hij vlam.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij voor 21% derdegraads brandwonden over zijn lichaam heeft. De drie overige verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.