Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 20-08-2009

Recherche stelt onderzoek in: 'Tilburger (33) in woning overvallen'

TILBURG: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een woning aan de Meelstraat die vannacht heeft plaats gevonden. De 33-jarige bewoner sprong tijdens de overval uit het raam van de eerste verdieping en raakte daarbij gewond.

De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding dat op de Paterstraat een man, slechts gekleed in een boxershort, zou lopen. Ter plaatse vertelde deze man, die een verwonding had op zijn voorhoofd en hinkte, dat hij kort daarvoor het slachtoffer was geworden van een overval. Drie of vier onbekende mannen waren zijn woning binnen gedrongen. Ze hadden hem geslagen en geld geëist. Het slachtoffer zag kan tijdens de overval door een raam vanaf de eerste verdieping aan de voorzijde, naar beneden te springen. Daarbij verwondde de man
zichzelf. Hij werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De politie heeft een onderzoek in de omgeving en een sporenonderzoek in de woning van het slachtoffer ingesteld. Of de overvallers nog iets buit hebben gemaakt is nog niet duidelijk.

Tilburger opgepakt voor huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.45 uur op de Reitse Hoevenstraat een 46-jarige Tilburger aangehouden ter zake
huisvredebreuk. De verdachte was uit de instelling verwijderd omdat hij weigerde de muziek zacht te zetten. De 46-jarige dronken Tilburger was vervolgens door de beveiliger gesommeerd het terrein te verlaten. Na een kwartier kwam hij weer terug, hij probeerde een stoeptegel uit de grond te halen en dreigde daarmee de ramen van de huiskamer in te gooien. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en is vanmorgen na verhoor weer vrijgelaten.

Tilburger gewond bij eenzijdig verkeersongeval.

HIVARENBEEK: Een 44-jarige Tilburger heeft woensdagavond omstreeks 19.00 uur op de Tilburgseweg bij een eenzijdig verkeersongeval een hoofdwond opgelopen. De man heeft kennelijk met zijn scootmobiel een stoeprandje geraakt tijdens het passeren van tegenliggers. Het voertuig is omgevallen waardoor het slachtoffer op zijn hoofd terecht kwam. Hij is met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Fietsendief aangehouden door Veelplegersteam

TILBURG: Rechercheurs van het veelplegersteam hebben woensdagavond omstreeks 20.30 uur op de Texelstraat een fietsendief aangehouden. De agenten zagen dat de verdachte, een 35-jarige Tilburger, een bekende van de politie, veel belangstelling had voor de gestalde fietsen op het Koningsplein. Ze besloten de man in de gaten te houden. Vervolgens fietste hij naar het Station CS aan de Spoorlaan. Ze zagen dat hij daar met een schaar het slot van een zwarte omafiets forceerde en daar vervolgens op wegreed. Hij kon na een korte achtervolging op de Texelstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Tilburger rijdt zonder rijbewijs

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is woensdagavond op de Korvelseweg betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De verdachte liet aan zijn rijgedrag wel zien dat hij nog niet alle beginselen kent, die nodig zijn voor het besturen van een auto. Hij viel op omdat hij heel langzaam en onnodig links reed. Hij werd door de agenten aan de kant gezet. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook kon hij geen ander ID-bewijs tonen. Voor beide overtredingen heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Bekende winkeldieven aangehouden na tip alerte getuige

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag op de Dr. Deelenlaan twee mannen aangehouden, een 29 jarige zwerver en een 34-jarige Tilburger die kort daarvoor uit een supermarkt op het Wagnerplein met een auto gevlucht waren nadat ze daar betrapt waren op winkeldiefstal. Een alerte getuige noteerde het kenteken van de auto. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De 29-jarige verdachte staat geregistreerd als veelpleger. Ook staat nog 119 dagen gevangenisstraf tegen hem open. Zijn mededader stond ook gesignaleerd in het opsporingsregister, voor een diefstal in de regio Brabant Zuid Oost. De bedrijfsleider van de supermarkt verklaarde dat gisterenmiddag twee mannen de winkel waren binnen gekomen, die al eerder betrapt waren op winkeldiefstal. De mannen werden extra in de gaten gehouden. Een medewerker zag dat de mannen diverse flessen wasmiddel pakten en in hun jas en tas stopten. De mannen liepen snel de winkel uit zonder de spullen af te rekenen. Een klant zag ze in een auto stappen. Aan de hand van de gegevens van deze getuige werd de auto met de twee dieven aan de kant gezet. Uit eerdere camerabeelden blijkt dat de mannen zeker twee keer eerder in de winkel spullen hebben gestolen, toen ging het om vleeswaren en wederom wasmiddel. Ook deze zaken worden net als een winkeldiefstal bij een supermarkt in Oisterwijk bij het dossier gevoegd.

Vonnisklanten aangehouden

TIILBURG: De politie heeft woensdagavond op de Tuinstraat een
27-jarige Tilburger aangehouden die in een auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid ontzegd is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij moest ook nog een bedrag van 850 euro aan openstaande boetes betalen.

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger werd woensdagvond op de Korvelseweg aangehouden. Hij moest nog een boete van 105 euro betalen of twee dagen zitten. Ondanks diverse telefoontjes was er niemand die voor de onfortuinlijke Tilburger de boete wilde komen betalen. Hij is daarom ingesloten. Hij is ook voorzien van een proces-verbaal omdat hij geen ID-bewijs bij zich had.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-08-2009 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |