Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Afsluiting tunnel Kruislaan richting Science Park

20 augustus 2009

De Kruislaantunnel richting het Science Park is vanaf september geheel of gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Om het NS-station daar aan te kunnen leggen, is het nodig om de tunnel (gedeeltelijk) af te sluiten.

ProRail en de gemeente Amsterdam voeren in aanloop naar de aanleg van het station Amsterdam Science Park sloopwerkzaamheden uit. De bouw van dit station is onderdeel van het grootstedelijke project Middenmeer Noord. Komende weken ondervinden omwonenden hiervan verkeer- en geluidshinder.

In de periode van september 2009 tot en met mei 2010 is de tunnel geheel of gedeeltelijk afgesloten voor verkeer in verband met werk aan de Kruislaan en de aanleg van het toekomstige stationsplein. Dit betekent dat automobilisten in deze periode geen gebruik kunnen maken van de Kruislaantunnel. De tunnel is wel open voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten.

De sloopwerkzaamheden voor de aanleg van het station starten maandag 7 september en eindigen op maandagochtend 21 september. De tunnel is in deze weken niet helemaal afgesloten, behalve in het weekend van 19 tot 21 september. In het weekend van 18, 19, 20 september kan er sprake zijn van extra overlast. Ook wordt in dat weekend langer doorgewerkt, tot maximaal 23.00 uur in de avond.

Omleiding

Het stadsdeel stelt een omleidingsroute in. Het verkeer vanaf en richting Science Park wordt omgeleid via de Carolina Mac Gillavrylaan, de Molukkenstraat en de Archimedeslaan.

Het NS-station Science Park bestaat straks uit 2 perrons met een overkapping. In december 2009 wordt het station in gebruik genomen. Twee maal per uur rijdt er een trein naar Amsterdam-CS en Almere.

Meer informatie kunt u vinden op www.middenmeernoord.amsterdam.nl