Politie Hollands Midden Oegstgeest Politie onderzoekt branden

De politie doet onderzoek naar een aantal branden die zich vanaf donderdag 14 augustus in de gemeente voordoen. Voor het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die mogelijk belangrijke informatie hebben die tot de aanhouding van de dader(s) kan leiden. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Oegstgeest. Dit kan door langs het bureau te gaan of te bellen met 0900-8844. Als men informatie heeft maar liever anoniem wil blijven, dan kan ook gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000.

De branden deden zich voor vanaf het afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus stond een vuilcontainer aan de Geverstraat en een auto aan de Hofbrouckerlaan in de brand. Dit gebeurde tussen 01.00 en 03.10 uur. Ook is er die nacht geprobeerd een op de Frans Halslaan geparkeerde auto in brand te steken. Woensdagavond 19 augustus rond 23.40 uur stond de voorkant van een aan de Piet Heinlaan geparkeerde auto in de brand. Bij een andere auto was het geprobeerd tussen maandag 17 en donderdag 20 augustus. De eigenaar deed daar vandaag aangifte van.

De politie is alert en vraagt mensen om te bellen als zie iets verdachts denken te zien.

Alphen a/d Rijn Aangehouden voor bedreiging De politie heeft donderdag 20 augustus rond 12.00 uur op de Rijksweg A4 onder Rijpwetering een 31-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. Op een parkeerterrein van de Geniepoort aan de Maatschapslaan had hij een 41-jarige vrouw uit Rotterdam verbaal en met een mes bedreigd. Hij ging er daarna in een auto vandoor. De politie ging achter hem aan en wist hem op de Rijksweg A4 te achterhalen, aan de kant te zetten en in de boeien te slaan. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Reeuwijk Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijskleurige auto van het type terreinwagen. De ongeveer 50-jarige bestuurder met gezet postuur, werd donderdag 20 augustus rond 12.00 uur bij de ophaalbrug aan de Nieuwenbroeksedijk kwaad op een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die daar de brug bediende. Dit deed hij in verband met een zeilweek van de Goudse roeivereniging. Kennelijk stoorde de automobilist zich aan het oponthoud. Nadat de brug was neergelaten en de bomen werden geopend, reed hij tegen een been van de Krimpenaar. Deze kon nog op tijd wegspringen om niet volledig door de auto geraakt te worden. De auto verdween daarna uit het zicht. De Krimpenaar kwam met de schrik vrij en deed aangifte.