Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


20 aug 2009

Helmondse politie treedt op tegen uitgaansgeweld

Veiligheidspartners in Helmond gaan samenwerken om de openbare orde en veiligheid in het horecagebied te waarborgen. Hiervoor zijn politie, horecaondernemers, gemeente en particuliere beveiligers begonnen met het 'Horecaproject Uitgaansgebied Helmond'.

Samenwerking
Er zijn niet alleen afspraken gemaakt over zaken als sluitingstijden, maar ook over cameratoezicht, het toelatingsbeleid en de werkwijze van de deelnemers. Voor de politie betekent dit dat op stapavonden of bij evenementen een aantal agenten wordt vrijgemaakt voor het horecaproject. Tijdens het horecaproject worden in Eindhoven alle camerabeelden van het horecaconcentratiegebied in Helmond live bekeken zodat er direct gereageerd kan worden op dreigende situaties.

Gebiedsverbod
Bij ongewenst gedrag, in welke vorm dan ook, zal de politie vroegtijdig ingrijpen om escalatie te voorkomen. Personen die zich bij herhaling hebben misdragen in het horecagebied komen in aanmerking voor een gebiedsverbod. Dat wordt door de gemeente opgelegd en houdt in dat diegene zich op een bepaald moment niet in een bepaald gebied mag bevinden. Zo kunnen 'foute stappers' uit het horecagebied geweerd worden.