Politie Hollands Midden

Bodegraven - Diefstal geldkistje na babbeltruc

Bodegraven, 20-08-2009 o De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een geldkistje bij een 78-jarige bewoner aan de Waagpoort.

De diefstal is vermoedelijk gepleegd door een ongeveer 45-jarige vrouw die zich uitgaf als medewerkster van het Rode Kruis. Woensdag 19 augustus rond 11.00 uur stond de vrouw bij de man op de stoep. Zij kwam geld terug brengen van een boottrip die de man vrijdag 14 augustus van haar had gekocht en niet doorging. De man liet haar wederom binnen. Waarschijnlijk zag de vrouw toen haar kans om het geldkistje te stelen op het moment dat de man koffie voor haar zette. Zij had daarnaar gevraagd. De vrouw verliet vervolgens de woning om naar haar zeggen haar fiets op slot te zetten. Zij kwam echter niet meer terug en de bewoner ontdekte de diefstal.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Laat geen onbekenden in huis, ook niet als ze een mooi aanbod hebben. Vraag desnoods om een legitimatie en zeg even te bellen naar de instantie waarvan ze zeggen te zijn. Laat ze buiten wachten. Als er twijfels zijn, bel dan de politie via 112.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.