Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 20-08-2009

Politie houdt drie verdachten aan na bedrijfsinbraak

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield woensdag na een achtervolging drie verdachten van inbraak aan. Een oplettende getuige meldde de inbraak en na een achtervolging kon de politie de drie verdachten aanhouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg woensdag om 04.45 uur melding van inbraak in een fabriekspand aan de Rijksweg. Een oplettende getuige meldde dat de drie daders weg waren gereden in de richting van Steenbergen en gaf een beschrijving van de auto.
De politie keek in de omgeving uit naar de auto en stelde ook de Zeeuwse politie in kennis. Op de Franseweg werd een voertuig
gesignaleerd dat aan de beschrijving voldeed. De auto ging er met hoge snelheid vandoor. De politie verloor de auto in Oud-Vossemeer uit het oog, maar werd later op de Zeelandweg-oost aangetroffen en klem gereden door de politie. De drie inzittenden, een 23-jarige -, een 33-jarige - en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De drie verdachten, die oorspronkelijk uit Roemenie komen, zijn in verzekering gesteld op het politiebureau. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De inbrekers braken een raam van het pand aan de Rijksweg open en doorzochten een vertrek. Er werd niets ontvreemd.
De politie stelde een buurt- en een sporenonderzoek in. Van de melder is een getuigenverklaring opgenomen.

Twee inbrekers aangehouden dankzij melding getuige

WOUW: Dankzij een oplettende getuige kon de politie donderdag twee verdachten aanhouden. De getuige meldde dat er een verdacht busje rondreed in de omgeving van de Heining. Na een achtervolging kon de politie twee verdachten aanhouden. De twee bleken goederen bij zich te hebben die afkomstig waren van een inbraak in een woning aan de Pastoor Woltersplein. De inbraak werd door de politie ontdekt.

Een getuige meldde rond 03.45 uur dat er een verdacht busje aan de Heining stond. De melder vertrouwde het niet en belde de politie. Deze ging poolshoogte nemen en zag het busje staan. De bestuurder reed bij het zien van de politie hard weg, zonder de verlichting van het voertuig te ontsteken. Er ontstond een achtervolging waarbij de politie de auto uit het oog verloor. Korte tijd later werd het voertuig op de Klinker. Met behulp van diensthonden Marco en Remco kon de politie een paar straten verderop, op de Neerakker, twee verdachten aanhouden. De twee voldeden aan het signalement van de inzittenden van het busje.
De twee waren in bezit van inbrekerswerktuig en een sok vol geld. In de auto werd onder andere computerapparatuur. De bus waar de twee in reden is voor onderzoek in beslag genomen.
De politie onderzocht de herkomst van de gevonden goederen. Deze bleken afkomstig van een inbraak bij een woning aan het Pastoor Woltersplein. Een politieagent zag hier een deur open staan en ging naar binnen en maakte zich bekend als medewerker van de politie. In huis was de huiskamer doorzocht. De bewoner had nog niets van de inbraak gemerkt. Van de man is aangifte opgenomen. De gestolen goederen zullen aan hem worden geretourneerd.
De 63-jarige man uit Nieuwegein en de 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats

Vriend aangehouden voor mishandeling vriendin

OSSENDRECHT: Woensdag kreeg de politie melding van huiselijk geweld. Een 24-jarige vrouw uit Ossendrecht zou in hun gezamenlijke woning mishandeld zijn door 25-jarige vriend. De vrouw was het huis uit gevlucht en had onderdak gezocht bij haar ouders. Hier was de vriend vervolgens naartoe gegaan en had stampij gemaakt, nadat hij niet binnen werd gelaten. De politie nam aangifte van de vrouw op. Ze verklaarde al langere tijd stelselmatig door de man te worden
mishandeld. De man zou haar slaan, schoppen, knijpen en bespugen. Woensdag sloeg en schopte de man haar opnieuw, waardoor de vrouw het huis ontvluchtte.
De verdachte is aangehouden en verklaarde veel spijt te hebben van zijn daden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag meldde een getuige om 17.30 uur een ongeval op de Boulevard. Hier was een bestuurder tegen een
lantaarnpaal aan gereden.
Bij aankomst van de politie bleek de 78-jarige man uit Bergen op Zoom teveel te hebben gedronken. Hij verklaarde met zijn auto vanaf de Boulevard richting het winkelcentrum te zijn gereden, toen hij in de bocht per ongeluk de rem en het gaspedaal tegelijk intrapte. Hierdoor begon het voertuig te tollen. De auto raakte hierbij een verkeersmast, een lantaarnpaal en een geparkeerde auto. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 615 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook heeft de politie een brief gestuurd naar het CBR met de mededeling dat de verdachte mogelijk niet meer voldoende in staat is een auto te besturen.
Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man in verzekering gesteld na melding huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie kreeg woensdag rond 18.30 uur melding van huiselijk geweld in een woning in het centrum. Een getuige hoorde de vrouw des huizes schreeuwen en alarmeerde de politie.
De 55-jarige vrouw verklaarde te zijn mishandeld door haar vriend. De man had haar meerdere malen geslagen. De mishandelingen waren al langere tijd gaande. Van haar is aangifte opgenomen.
De politie hield de 55-jarige man aan. Hij is in verzekering gesteld. De man ontkende de mishandelingen.
De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen omtrent de mishandelingen.

Man aangehouden voor afpersen na internetdate

ZEVENBERGEN: De politie hield afgelopen dinsdag in Zwolle een
32-jarige man uit Groningen aan voor afpersing cq. chantage.
De man wordt ervan verdacht een 69-jarige man uit Zevenbergen te hebben bestolen en hem vervolgens hebben gechanteerd.
De gedupeerde en de man zouden elkaar hebben leren kennen via internet door middel van een contactadvertentie en een begin juli afspraak hebben gemaakt. De afspraak vond plaats bij het slachtoffer thuis. Na vertrek van de man bemerkte de bewoner dat er een geldbedrag en sieraden weg waren en vermoedde dat de man dit had gedaan. In de dagen erna werd het slachtoffer benaderd door de man met de mededeling dat hij de sieraden terug kon kopen. Indien het slachtoffer hier niet mee akkoord zou gaan, zou hij de vrouw van het slachtoffer op de hoogte stellen van de afspraak.
Het slachtoffer was hem echter voor geweest. Hij had zijn vrouw in kennis gesteld van het gebeurde en aangifte gedaan bij de politie Mark & Dintel. Het team pakte vervolgens het onderzoek op en hield de man aan.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-08-2009 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |