Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 20-08-2009

Dronken automobilist valt in slaap tijdens rit

GILZE: De politie heeft vannacht omstreeks 05.10 uur op rijksweg A-58 een 48-jarige Tilburger na een verkeersongeval aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist was naar eigen zeggen in slaap gevallen en vervolgens tegen een vrachtauto gebotst. De politie vermoedt dat de bestuurder onder invloed verkeerde van alcohol en soft drugs. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de Tilburger is ingevorderd.

De automobilist reed vanuit de richting van Breda naar Tilburg. Ter hoogte van Tilburg was hij naar eigen zeggen in slaap gevallen. Hij had tijdens de rit al eerder moeite om zijn ogen op te houden. Toen hij wakker schrok, zag hij dat hij achterop tegen een vrachtauto was gereden. Hij is door een verpleegkundige van de ambulancedienst nagekeken. Hij had enkele kneuzingen rondom zijn borst en klaagde over lichte hoofdpijn. Hij had naar eigen zeggen vijf glazen wijn gedronken en als vast ritueel een stickie (hennep) gerookt.

Man onwel in zwembad en overlijdt in ziekenhuis

KAATSHEUVEL: Een 39-jarige man uit Arcen is gisteravond in het Tweesteden ziekenhuis te Tilburg overleden nadat hij gistermiddag rond 15.00 uur onwel was geworden in het overdekte zwembad van een camping aan de van Haestrechtstraat.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, hadden medewerkers van de
Ambulancedienst het reanimeren van andere bezoekers / hulpverleners overgenomen. Ook de traumaheli, die landde bij een manege, kwam ter plaatse. Een bezoeker vertelde dat hij met zijn zoontje aan het zwemmen was en dat hij door een ander kind erop gewezen werd dat een man wel heel erg lang onder water bleef. De man aarzelde geen moment en heeft direct het slachtoffer naar boven gehaald en naar de kant gebracht. Hij waarschuwde direct het personeel, waarna aanwezigen startten met de reanimatie. Slachtofferzorg werd in kennis gesteld van het incident. Later op de avond kwam het bericht uit het ziekenhuis dat het slachtoffer was overleden. De politie gaat er gelet op de medische informatie vanuit dat het slachtoffer eerst onwel is geworden in het water. Daarna is hij verdronken. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Automobilist moet na aanrijding bloedproef ondergaan

GILZE: De politie heeft vannacht in het ziekenhuis een bloedproef af laten nemen van een 42-jarige man uit Goirle, die kennelijk met zijn auto ergens tegen een vangrail was gereden. De bestuurster was daarbij gewond geraakt.

De agenten troffen de man na een melding over een dronken automobilist aan omstreeks 02.38 uur op de Chaamseweg. Hij zat beduusd achter het stuur, terwijl zijn auto aan de voor- en rechterzijde schade had. De airbags waren er uitgeklapt. De bestuurder zat onder het bloed en had een dik oog. Hij verklaarde ergens een vangrail te hebben geraakt te hebben geraakt. Waar precies wist hij niet meer, maar ergens ter hoogte van Ulvenhout. De agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed was van alcohol en of drugs. Hij werd naar het St. Elisabeth ziekenhuis te Tilburg vervoerd. Daar heeft een arts bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een zoekactie naar de plaats waar de aanrijding had plaats gevonden, leverde niets op.

Politie onderzoekt beroving

OOSTERHOUT: Een 54-jarige man uit Made heeft woensdagavond op het politiebureau aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer verklaarde dat hij eerder op de avond omstreeks 20.00 uur op een bospad nabij de Ketenbaan (komt uit op de Vijf Eikenweg, ter hoogte van de Seterse Hoeve) fietste. Terwijl hij daar reed, kwamen twee jongens aan fietsen. De jongens hadden bivakmutsen op. Het
slachtoffer werd door de twee knapen belaagd. Een van hem sloeg hem met een honkbalknuppel tegen zijn hoofd. Hierna gingen de daders met het mobieltje van de aangever op de vlucht. Het zou gaan om blanke jongens, tussen de 20 en 25 jaar oud. De verwonding op zijn hoofd moest op de huisartsenpost in het ziekenhuis gehecht worden.

Aanhouding voor brand in voormalige brandweerkazerne

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdagavond met toestemming van de officier van justitie, een 53-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden in verband met de brand op maandagavond 3 augustus jl. in de oude brandweerkazerne aan de Nieuwe Markt. De politie kwam de verdachte door recherche onderzoek op het spoor. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris

Hulpdiensten kregen maandagavond 3 augustus jl. tegen 22.00 uur melding van brand aan de Nieuwe Markt. Er bleek brand te zijn ontstaan in een voormalige brandweerkazerne die tijdelijk bewoond wordt. Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden was er niemand meer in het pand aanwezig. De bewoonster van het pand werd door de locoburgemeester opgevangen. De brandweer gaf het sein middelbrand en kon om 22.45 uur het sein 'brand meester' geven. Na het afronden van de
bluswerkzaamheden is het pand geheel afgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Gezien de omstandigheden wordt er
uitgegaan van brandstichting.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-08-2009 16:08 | © Regio Midden en West Brabant |