Wereld Water Week in Stockholm 20 augustus 2009, New York, Verenigde Staten - Stockholm staat van 16 tot 22 augustus in het teken van de Wereld Water Week. Watergerelateerde ziektes zijn doosdoorzaak nummer 1 in de wereld. Internationale leiders bespreken in Zweden wat zij gaan doen om de watervoorziening te verbeteren.

Van 2005 tot 2015 zetten de Verenigde Naties Water for Life in. Met Water for Life worden diverse projecten voor watervoorzieningen gerealiseerd, zoals het aanleggen van waterleidingen en het aanboren van nieuwe bronnen.

De Wereld Water Week is daarnaast hard nodig om oplossingen aan het watertekort te bieden. Het grote tekort aan water en klimaatveranderingen hebben gevolgen voor armoede, gezondheid, gelijkheid en het milieu.

`WASH in Schools' programma De week biedt UNICEF een goede mogelijkheid om haar WASH in Schools-programma onder de aandacht te brengen. In dit programma promoot UNICEF hygiëne en zorgt voor goed sanitair op scholen. Het programma is nu al effectief en UNICEF streeft ernaar het programma geïmplementeerd te hebben in 60 landen in 2015.

Water en sanitatie op school zijn basisvoorwaarden voor goed onderwijs. Meer dan de helft van de scholen wereldwijd heeft echter geen goede watervoorziening.

Niet alleen op school
Het WASH in Schools' programma is ook effectief voor de gemeenschap rondom scholen. Wanneer de voorzieningen in het onderwijs goed zijn, wordt de rest van een dorp hier positief door beïnvloed. Gezonde kinderen tonen dat hygiëne en sanitatie belangrijk zijn voor iedereen.