Woonbond


20-08-2009

Conflict bij Mooiland Maasland

Woningcorporatie Mooiland Maasland heeft de samenwerkingsovereenkomst met het huurdersplatform Maasland eenzijdig opgezegd. De corporatie wil dat het democratisch gekozen bestuur van dit platform aftreedt en er een nieuw bestuur wordt gekozen. Het huurdersplatform overweegt om volgende week een kort geding aan te spannen.

De conflicten bij Mooiland Maasland spelen al enige maanden. Naar aanleiding hiervan is er een onderzoek door de Stichting Zet verricht naar de huurdersparticipatie bij de corporatie. Opvallend is dat er in het proces geen terugkoppeling van de voorlopige resultaten met het Huurdersplatform heeft plaatsgevonden. Daardoor is het een volstrekt eenzijdig rapport geworden.
Woonbonddirecteur Ronald Paping vindt de opstelling van de corporatie principieel onjuist. Het is van de gekke als de verhuurder gaat bepalen wie de huurdersbelangen gaat behartigen. Het huidige bestuur van het platform is dit voorjaar unaniem gekozen door de aangesloten huurdersorganisaties. De corporatie moet de samenwerkingsovereenkomst herstellen en samen met het platform proberen de problemen op te lossen.