Gemeente Purmerend

Purmerend begeleidt intensief naar werk

20 augustus 2009

Subsidie voor project 'Meedoen geeft perspectief'

De gemeente Purmerend heeft van het Europees Sociaal Fonds EUR 193.720,- aan subsidie ontvangen voor het project 'Meedoen geeft perspectief'. In dit project gaat de gemeente actief op zoek naar mensen die geen uitkering ontvangen. Doel is hen aan werk te helpen of op een andere manier te stimuleren om zoveel mogelijk mee te doen aan de samenleving.

Dit project is gericht op mannen en vrouwen die geen uitkering ontvangen en minder dan 20 uur per week werken. Dit zijn vaak ook mensen die behoefte hebben hun Nederlands te verbeteren om zo hun kansen te vergroten (vrijwillige inburgeraars).

Ambassadeurs gaan op zoek!
Deze groep niet-uitkeringsontvangers staat nergens geregistreerd omdat zij geen werk hebben en geen uitkering ontvangen. Daarom moeten zij actief worden opgezocht. De gemeente gaat aan de slag met tien ambassadeurs uit de doelgroep die kandidaten uit hun eigen omgeving benaderen. De ambassadeurs zoeken naar mensen uit deze doelgroep op schoolpleinen, markten, sportverenigingen, moskeeën en gaan bijvoorbeeld langs bij Vrouwkracht in Purmerend (VIP). Daarna wordt deze mensen door de gemeente begeleiding en opleiding aangeboden.

Op basis van een landelijk onderzoek wordt de groep niet-uitkeringsontvangers in Purmerend geschat op ongeveer 2500 inwoners.