Korrelatie ziet opnieuw toename aantal hulpvragen

20/08/2009 18:20

Stichting Korrelatie

Korrelatie ziet opnieuw toename aantal hulpvragen

Vooral online zelfhulpaanbod wordt intensief gebruikt

Utrecht - Korrelatie ziet opnieuw een sterke toename van het aantal hulpvragen. Deze stijging heeft met name te maken met de introductie van nieuwe, online vormen van hulp. Daarmee voorziet Korrelatie in een toenemende behoefte aan digitale hulp. De meest recente introductie is www.werkenaanrelatieproblemen.nl, dé centrale plek waar iedereen met een relatie aan de slag kan om relatieproblemen te voorkomen of aan te pakken. In drie maanden tijd deden bijvoorbeeld al ruim 7500 mensen de relatiescan.

Sinds de introductie van chathulpverlening en de lancering van www.question-zone.nl in 2007 ziet Korrelatie een duidelijke stijging in het aantal klantcontacten. In 2008 steeg het aantal klantcontacten via telefoon, chat en mail met ruim 10% ten opzichte van 2007. In het eerste halfjaar van 2009 is opnieuw een groei te zien van ruim 10% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2008. Daarnaast wordt in het eerste halfjaar van 2009 zeer intensief gebruik gemaakt van het online zelfhulpaanbod op www.werkenaanrelatieproblemen.nl en www.question-zone.nl.

Sterke toename online hulp

In de hulpbehoefte is een duidelijke verschuiving te zien naar digitale hulp in de vorm van e-mail, chat en online zelfhulp door middel van oefeningen en testen. Mede door de lancering van www.question-zone.nl is het aantal jonge cliënten sterk gestegen, met name deze groep geeft de voorkeur aan digitale hulpverlening.

Actuele onderwerpen

Op www.korrelatie.nl worden de onderwerpen depressie, persoonlijkheidsstoornissen,

stemmingsstoornissen, jongeren en kinderen, relaties, stress, eenzaamheid en seksualiteit het meest geraadpleegd. Opvallend is dat de jongeren op www.question-zone.nl zich naast depressie het meest bezighouden met onzekerheid, angsten, vriendschap en zelfbeschadiging.

Top 10 hulpvragen

Van alle hulpvragen die bij Korrelatie binnenkomen via telefoon, chat en mail zijn dit de 10 belangrijkste onderwerpen.


1. Psychische en psychiatrische problemen


2. Problemen tussen ouders en kinderen


3. Seksualiteit en zwangerschap


4. Relatieproblemen


5. Psychosociale problemen


6. Mishandeling


7. Welzijn


8. Organisatie van de zorg


9. Verslaving


10. Verliesverwerking

Jaarbericht 2008

Meer informatie over de ontwikkeling van Korrelatie in 2008 is na te lezen in het Jaarbericht 2008. Korrelatie heeft dit bericht op www.korrelatie.nl gepubliceerd

Profiel Korrelatie

Korrelatie vervult in Nederland al 44 jaar een belangrijke rol in psychische en psychosociale hulpverlening. De dienstverlening van Korrelatie onderscheidt zich door de toegankelijkheid van professionele hulpverlening. De adviezen van Korrelatie zijn altijd afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt. De professionele hulpverleners van Korrelatie begeleiden cliënten via telefoon, e-mail of chat. Speciaal voor jongeren is er QUESTION-ZONE.NL, dé online zone waar ze ieder probleem anoniem kunnen voorleggen. Speciaal voor mensen met een relatie is er werkenaanrelatieproblemen.nl, dé centrale plek waar zij aan de slag kunnen om relatieproblemen te voorkomen of aan te pakken.





http://www.korrelatie.nl