Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-08-2009

Drie aanhoudingen na mishandelingen en bedreiging met vuurwapen

BREDA: Woensdag kreeg de politie na 23.00 uur melding van een
schietincident aan de Olmstraat.
De gedupeerden, drie personen, bleken woorden te hebben gekregen met twee bekenden. De twee gedroegen zich agressief en dachten dat de betrokkenen het over hen hadden. Toen zij dit ontkenden werden ze mishandeld en bedreigd. Hierop zou een van hen een man en een vrouw hebben mishandeld. Daarna zouden de twee een pistool hebben getoond en de gedupeerden hiermee hebben bedreigd. Hierna schoot men in de lucht en vertrok.
De politie nam van een 21-jarige Bredase aangifte op van bedreiging met het vuurwapen. Een 23-jarige Bredase deed aangifte van zware mishandeling. Een van de mannen had haar met kracht tegen haar hand geschopt, waardoor ze letsel overhield. Een 50-jarige Bredanaar deed aangifte van mishandeling. Hij was bij de keel gepakt en meerdere malen getrapt.

De politie hield korte tijd na de melding een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 25-jarige Bredanaar en een
24-jarige Bredanaar aan. De 29-jarige man was in bezit van een mes. Dit is in beslag genomen.
De 24-jarige man was in bezit van een zakje softdrugs en een
verpakking cocaïne. Hij en de 25-jarige man zijn in verzekering gesteld.

De politie heeft in de omgeving van de Olmstraat gezocht naar het vuurwapen, maar dit niet meer aangetroffen. Wel werd een huls
gevonden. Deze is in beslag genomen voor onderzoek.
De politie sluit niet uit dat er meer aangifte zullen volgen als gevolg van dit incident.

Aanhouding na poging tot doodslag

BREDA: Donderdag verschenen om 02.00 uur twee mannen aan de balie van het bureau aan het Chasseveld met de mededeling dat ze in de
Leeghwaterstraat waren beschoten door een buurman. Een 20-jarige gedupeerde uit Breda verklaarde dat hij die avond achter de computer zat toen een bewoner uit dezelfde straat zijn aandacht trok. De man was boos omdat de 20-jarige man overlast zou veroorzaken. Hij schold en kwam agressief over. In een poging de boel te sussen was de bewoner, volgens zijn verklaring, naar buiten gelopen en was hier met een boksbeugel in het gezicht geslagen. Uit reflex had de 20-jarige man hem een trap gegeven en was de woning in gevlucht. De gedupeerde en een vriend van hen waren vervolgens de woning uit gevlucht. De buurman had in de tussentijd een wapen gepakt en beschoot de twee. De 20-jarige man meldde zich bij het ziekenhuis voor behandeling aan de wond die hij overhield aan de klap met de boksbeugel. Hier is de wond gelijmd.
De politie nam aangifte van de man op en hield een 40-jarige verdachte aan voor poging tot doodslag. Bij hem werd ook een boksbeugel en een zeer krachtig luchtdrukgeweer in beslag genomen, alsmede een
kruisboog. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: Woensdag meldde een bewoner van de wijk Heuvel dat zijn vriendin hem bedreigde met een mes. Korte tijd later meldde de moeder van deze vrouw echter dat zij mishandeld werd door hem.
Bij aankomst van de politie verklaarde de 18-jarige vrouw dat ze door haar 21-jarige vriend. De man zou haar vaker mishandelen en vandaag tijdens een ruzie weer meerdere malen hebben geslagen. Uit
zelfverdediging zou ze tegen een aanwezige vriendin hebben gezegd een mes te pakken. Dit werd echter door de man afgepakt.
Het slachtoffer wist in de tussentijd haar moeder te bellen en deze alarmeerde de politie.
De politie hield de 21-jarige man aan en stelde hem in verzekering. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De politie gaf de man namens de burgemeester een huisverbod.
De politie heeft een verklaring van de vriendin van het slachtoffer opgenomen.

Drie aanhoudingen na openlijke geweldpleging en bedreiging

BREDA: Een 13-jarige jongen uit Breda maakt dinsdagmiddag melding van mishandeling. Hij deed aangifte van mishandeling door bekenden van hem. De jongen had via msn een discussie gekregen met een bekende. Ze hadden afgesproken om het uit te praten, maar in plaats hiervan werd de jongen door de bekende en twee andere jongens mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen en bedreigd met ernstig geweld.
De politie hield woensdag en donderdag een aantal verdachten aan. Het gaat om een 13-jarige Bredanaar, een 14-jarige jongen uit Prinsenbeek en een 12-jarige jongen uit Breda. De jongen uit Prinsenbeek is in verzekering gesteld.
De politie onderzoekt het aandeel van de drie in de openlijke
geweldpleging.

Inbrekers slaan tweede maal toe bij winkel

BREDA: Donderdag meldde een getuige rond 04.30 uur een inbraak in een winkel in de Tolburgstraat. De daders braken de toegangsdeur van de winkel open en namen een hoeveelheid kleding weg. De getuige zag twee mannen weglopen in de richting van de Grote Markt.
Woensdagnacht werd ook al ingebroken in de kledingwinkel. Ook toen werd de toegangsdeur opengebroken en werd er kleding ontvreemd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van beide inbraken. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde daders gaat.

Politie schrijft bekeuringen uit bij controle

BREDA: Het team Breda Centrum en het Verkeershandhavingsteam hielden woensdag een bromfietscontrole op de Nassausingel en de Nieuweweg.

Op de Nassausingel werden tussen 10.30 uur en 12.30 uur 13 bekeuringen uitgeschreven, waarvaan:

- 7 x overschrijden van de maximale constructiesnelheid

- 1 x kinbandje helm niet goed bevestigd

- 1 x kale band, onvoldoende profiel

- 2 x niet de rijbaan gebruiken, waar dat wel verplicht is
- 1 x door rood licht rijden

- 1 x geen geldig rijbewijs

Bij deze controle is een bromfiets in beslag genomen. De bromfiets zal door technisch rechercheurs worden onderzocht omdat het vermoeden bestaat dat er gesleuteld is aan het voertuig.

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur zijn op de Nieuweweg zowel bromfietsen als auto's gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:

- 10 x overschrijden van de maximale constructiesnelheid

- 32 x niet dragen van de autogordel

- 2 x over de bussluis rijden (geslotenverklaring)

- 1 x voor donker folie op 2 zijramen

- 2 x niet dragen van een helm

- 1 x toonbriefje voor een kapotte uitlaat

- 2 x rijden zonder bromfietscertificaat/rijbewijs

- 1 x geen geldige verzekering

- 1 x negeren stopteken

- 2 x geen rijbewijs op eerste vordering kunnen tonen.

Van een bromfiets is het kentekenbewijs deel 1A in beslag genomen, omdat de bromfiets een veel te hoge snelheid kon bereiken. Het voertuig bereikte 80 km/u.

Er is een aanhouding verricht. De man werd aangehouden omdat hij nog een vonnis van 7 dagen open had staan. Hij is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-08-2009 16:45 | © Regio Midden en West Brabant |