(Vaar)weggebruikers moeten rekening houden met het slechte weer

Rijkswaterstaat waarschuwt de (vaar)weggebruiker voor het slechte weer dat voor vanmiddag is voorspelt. Het weer kan leiden tot hinder op de snelwegen en de vaarwegen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. De (vaar)weggebruiker wordt gevraagd hier rekening mee te houden.

Water

Rijkswaterstaat adviseert vaarweggebruikers die niet per se het water op hoeven, dit ook niet te doen. Vaarweggebruikers die toch op pad gaan, krijgen het advies continu informatie in te winnen over de situatie op het water. Recreanten op het water wordt geadviseerd om vroegtijdig aan de wal terug te keren. Het slechte weer kan volgens het KNMI snel ontwikkelen.

Wegen

(Snel)weggebruikers worden geadviseerd voorafgaand aan de reis zich te informeren over de actuele verkeers- en weerssituatie en rekening te houden met extra reistijd. Ook krijgen weggebruikers het advies om in slecht weer de snelheid te matigen en meer afstand tot de voorganger te houden.

Vooral (lichtbeladen) vrachtwagens met zeil, caravans, aanhangers en motoren hebben last van zware windstoten. Rijkswaterstaat adviseert deze weggebruikers om de grote bruggen op de noord-zuid verbindingen (bijvoorbeeld A16 Moerdijkbrug) tijdens de buien met zeer zware windstoten te mijden.

Extra inzet Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in die patrouilleren op de snelwegen en bij ongevallen snel ter plaatse zijn. Ook worden de verkeerscentrales extra bemand. Rijkswaterstaat en KNMI informeren (vaar)weggebruikers via internet, de verkeersinformatie, borden boven de weg, het Rijkswaterstaat informatienummer 0800-8002 en het infocentrum binnenwateren.

Voor meer informatie over het weer, zie www.knmi.nl en voor adviezen op de weg kijk op www.vananaarbeter.nl .

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed