Ingezonden persbericht



Persbericht

Zwolle, 20 augustus 2009

Gemeenten krijgen 'bankgarantie'

Zwolle - Niet alleen banken hebben het zwaar en hebben garanties nodig. Ook gemeenten hebben te kampen met 'Madoffs' die rücksichtslos om zich heen slaan. Alleen heten ze dan 'Vandalen' en hebben ze het niet gemunt op de bezittingen van argeloze beleggers, maar op het straatmeubilair dat betaald wordt uit de beurs van weerloze burgers. De Zwolse ondernemer Friederich Meijer - die met zijn bedrijf Delta Products duurzaam straatmeubilair produceert - geeft gemeenten daarom 'bankgarantie'.

"Onze bankgarantie houdt in dat mensen blijvend goed zitten op onze banken. Ze zijn bijna onverwoestbaar terwijl het zitcomfort uitstekend is. Uiteindelijk kan natuurlijk alles stuk, maar als dat gebeurt, sturen we een nieuwe bank en nemen de oude terug", aldus Meijer. De ondernemer is zo overtuigd van zijn product dat overheden niet hoeven te investeren in nieuwe banken. "Gemeenten kunnen banken ook huren", zegt hij "Want het is toch vreemd dat je als overheid nog meer banken wilt bezitten terwijl het er slechts om gaat dat je burgers kunnen zitten".

Volgens Meijer is het voor gemeenten aantrekkelijk om gebruik te maken van zijn bankgarantie. "Eigenlijk heeft iedereen er voordeel van. De gemeenten, de burgers en wij. En als wij er voordeel van hebben, dan betalen wij dat weer aan Wouter Bos. Die stopt het dan weer in zíjn banken", zegt Meijer met een knipoog.

Meer informatie over de bankgarantie en Delta Products is te vinden op www.deltacatalogus.nl.