Ingezonden persbericht



Persbericht
Koningin aanwezig tijdens 50 jaar Zwaluwen
Jeugd Actie

Den Haag, 20 augustus
2009 - De Zwaluwen Jeugd Actie wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd ten bate van het Prinses Beatrix Fonds voor spierziekten. Hare Majesteit de Koningin zal op 19 september als beschermvrouwe van het Fonds een cheque in ontvangst nemen.

In 1959 werd de Zwaluwen
Jeugd Actie voor het eerst georganiseerd door voetbalvereniging AFC in Amsterdam. De opbrengst werd door het Prinses Beatrix Fonds besteed aan de bestrijding van de polio-epidemie. De Zwaluwen Jeugd Actie is uitgegroeid tot een landelijk toernooi dat door de KNVB  districten wordt georganiseerd. In 2009 doen naar verwachting 250.000 jeugdige voetballers mee aan het toernooi.

Op 19 september wordt bij
voetbalvereniging de Zwaluw in het Brabantse Oeffelt een feestelijke sluitingsdag georganiseerd met als hoogtepunt de cheque-uitreiking aan Koningin Beatrix, beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Fonds. Voordat de bij elkaar gevoetbalde bijdrage op een ludieke wijze bekend wordt gemaakt zijn er onder meer demonstraties rolstoelhockey en rolstoeldansen. 

De bijdrage van de
Zwaluwen Jeugd Actie wordt door het Prinses Beatrix Fonds gebruikt om spierziekten en bewegingsstoornissen te bestrijden. In Nederland hebben ruim 200.000 patiënten dagelijks te maken met de vaak ernstige gevolgen van een spierziekte of bewegingsstoornis.       


---

Noot voor de redactie
(

Ingezonden persbericht