Ingezonden persbericht


Nieuwe expositie in kunsthuis De Bakkerij

Zes maal per jaar wisselen de tentoonstellingen in kunsthuis De Bakkerij uit Bergen. Op zondag 30 augustus wordt er een nieuwe expositie geopend. De kunstwerken van Jan Latinne, Tom Peters en Rob van den Broek zorgen voor de belangrijkste verbeelding. Rond 15.00 uur is er een informele opening, zijn de kunstenaars aanwezig en vertellen ze over hun werk. Eenieder is welkom. Naast een nieuwe collectie sieraden van Runee Slinkers is er ook werk van andere kunstenaars te bewonderen.

Jan Latinne uit het Belgische Limburg is de zeventig gepasseerd. Toch past hij voor een kabbelend bestaan. Hij exposeert op twee locaties tegelijk. 'Jan is een optimist. In zijn werk schijnt altijd de zon, flaneren mooie vrouwen door irreële droomlandschappen', schreef Frans Van Mechelen (oud-minister van Cultuur in België). Naast schilderijen maakt Jan ook keramiek, glas en sieraden. Herman Brood was een goede vriend. Soms zie je in de kleur van zijn werk overeenkomsten. Latinne gruwt van een leven zonder variatie. Hij volgt de politieke actualiteit op de voet, leest Dimitri Verhulst en zijn tijdgenoten, onderhoudt zijn breed vertakt sociaal netwerk én brengt vrijwel dagelijks uren door in zijn atelier. Tom Peters (Nijmegen) is een kunstenaar die zijn talent combineert met vormgeving, fotografie en design. In De Bakkerij een selectie van zijn tekeningen. Rob van den Broek (Afferden) heeft een eigen bronsgieterij, waar hij al meer dan 20 jaar voor kunstenaars bronzen beelden giet. In de loop der jaren is hij ook zelf kunstobjecten gaan maken. Hij weet als geen ander wat technisch mogelijk is. In De Bakkerij toont hij zijn recente sculpturen waarin de mens een hoofdrol speelt.

Kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1a 5854 AJ Bergen (aan de Maas). Geopend op vrijdag van 14.00 - 18.00 uur, in het weekend van 10.00 - 18.00 uur.




Ingezonden persbericht