Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 september 2009


Zwaar dronken automobilist veroorzaakt aanrijding, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 43-jarige automobilist uit Hengelo veroorzaakte op woensdag 19 augustus, onder invloed van alcohol, op de Breemarsweg een ongeval.

Woensdagmiddag 19 augustus omstreeks 19.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Breemarsweg in Hengelo. Bleek dat een 43-jarige automobilist uit Hengelo, al bellend met zijn GSM, achterop een auto was gereden die voor het rode verkeerslicht stilstond. Omdat het vermoeden bestond dat de veroorzaker alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,86 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd als ook het kentekenbewijs van de auto. (2009022880)

Twee vrouwen krijgen gele kaart na diefstal

Enschede

Een 23-jarige vrouw en een 25-jarige vrouw, beiden woonachtig in Enschede, kregen woensdag 19 augustus een gele kaart uitgereikt, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Woensdagmiddag 19 augustus omstreeks 15.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein twee vrouwen diverse goederen tot zich nemen zonder deze te betalen. De vrouwen werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de vrouwen, een 23-jarige vrouw en een 25-jarige vrouw, beiden woonachtig in Enschede, meerdere goederen bij zich hadden die van diefstal afkomstig waren. Het tweetal bekende de diefstal te hebben begaan.

In het kader van het collectieve winkelverbod heeft het tweetal een gele kaart ontvangen. Als ze binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaan, krijgen ze een rode kaart uitgereikt en mogen dan voor de duur van één jaar geen bezoek brengen bij de ongeveer 380 aangesloten winkels in Enschede (2009022740)

16-jarige jongen aangehouden na vernielen auto's Nijverdal
Woensdagavond 19 augustus omstreeks 23.15 uur zag een oplettende getuige een jongen zijn behoefte doen op een motorkap van een geparkeerde auto op de Smidsweg in Nijverdal. Vervolgens ging de jongen op een andere geparkeerde auto staan. De getuige schakelde direct de politie in. De 16-jarige jongen uit Nijverdal werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009022926)

Man krijgt gele kaart na diefstal

Hengelo

Een 47-jarige man uit Enschede, kreeg woensdag 19 augustus een gele kaart uitgereikt, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Woensdagmorgen 19 augustus omstreeks 10.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Willemstraat in Hengelo een man diverse goederen wegnemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man bekende de diefstal. Na verhoor mocht de man het politie bureau verlaten.

In het kader van het collectieve winkelverbod heeft hij een gele kaart ontvangen. Als hij binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaan krijgen hij een rode kaart uitgereikt en mag dan voor de duur van één jaar geen bezoek brengen bij alle aangesloten winkeliers in Hengelo. (2009022635)
Automobiliste gewond na aanrijding Almelo
Een 40-jarige automobiliste uit Almelo raakte woensdag 19 augustus gewond tijdens een aanrijding op de Broekerheide in Almelo.

Woensdag 19 augustus omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Broekerheide in Almelo. Bleek dat een 40-jarige automobiliste uit Almelo op de Broekerheide reed en links af wilde slaan. Dit werd niet opgemerkt door een achterop rijdende 19-jarige automobilist uit Almelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009022736)

Vrouw gewond tijdens aanrijding met haar brommobiel Enschede
Een 42-jarige vrouw uit Enschede raakte woensdagmorgen 19 augustus gewond, toen zij met haar brommobiel een aanrijding veroorzaakte.

Woensdag 19 augustus omstreeks 09.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Laaressingel in Enschede. Bleek dat een 42-jarige bestuurster van een brommobiel haar navigatiesysteem wilde verzetten. Hierdoor raakte zij de controle over haar voertuig kwijt en botste tegen twee personenauto's en kwam tegen een gevel van een woning tot stilstand. De 42-jarige raakte tijdens de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009022648)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 19 augustus een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Oude Molenweg in Hengelo aangetroffen.

Op woensdagavond 19 augustus omstreeks 09.30 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Oude Molenweg in Hengelo. In een pand werden in totaal 451 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt (2009019727)

Vrouw beroofd van haar handtas, politie zoekt getuigen Enschede
Een 47-jarige vrouw uit Almelo werd op woensdag 19 augustus in het Volkspark in Enschede beroofd van haar handtas, de politie zoekt getuigen die iets meer kunnen vertellen over de daders.

Woensdagmiddag 19 augustus omstreeks 13.00 uur werd een 47-jarige vrouw tijdens een wandeling in het Volkspark in Enschede beroofd van haar handtas. Twee nog onbekende jongens grepen haar handtas uit de handen en gingen er snel vandoor in de richting van de M.H. Tromplaan. Het signalement van de mannen: Dader 1:
. Begin 20 jaar
. Noordafrikaans uiterlijk . Donkerkleurige sweater en donkere spijkerbroek . Ongeveer 1,80 meter lang . Donker haar en donkere ogen . Normaal postuur

Dader 2:
. Begin 20 jaar
. Noordafrikaans uiterlijk . Donkerkleurige sweater met capuchon en donkere spijkerbroek . Normaal postuur
. Brede schouders
. Bol gezicht
. Hij droeg een vleeskleurig verband om zijn linkerhand

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze beroving of weten wie deze daders zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009022768)

Fietser gewond, politie zoekt twee scooterbestuurders Nijverdal
Woensdag 19 augustus raakte een 60-jarige fietser gewond op de Veenweg in Nijverdal, de politie zoekt twee scooterbestuurders.

Woensdagmiddag 19 augustus omstreeks 14.30 uur raakte een 60-jarige fietser uit Nijverdal ernstig gewond toen hij met zijn fiets in een naastgelegen sloot was terecht gekomen. De man fietste vanuit een oprit de Veenweg op. Omdat er twee scooterbestuurders aan kwamen rijden versnelde de 60-jarige zijn tempo en kwam aan de overzijde in de sloot terecht. Door de val raakte de man ernstig gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie zou graag in contact komen met de twee scooterbestuurders. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Nijverdal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009022732)




Politie Twente