Ingezonden persbericht

5 augustus 2009

Persbericht

Christafari (USA) geeft
Concert en workshop

De Amerikaanse reggeaband Christafari geeft op donderdag 20 augustus om 20.00 uur een gospelconcert op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld. De leden van de band zijn ware pioniers in het genre gospel reggea en gaven optredens tijdens 2 Olympische Spelen en voor de president van Amerika. Overdag geeft de band een workshop.

Christafari treedt deze avond op samen met Avion Blackman en Solomon Jabby. Ze laten een mix horen van traditionele reggae, dancehall en dub. Zangeres en bassist Avion Blackman, tevens vrouw van Christafari frontman Mark, treedt al sinds haar vierde op voor het grote publiek. Zij zorgt met haar jazzy soul voor subtiele afwisseling. Solomon Jabby doet met zijn klassieke dub en roots denken aan grote namen als Kink Tubby en Lee Perry. Zijn laatste album 'Firmly Planted' met nummers als 'Jericho Horns' en 'Rootsman' is een absoluut meesterwerk. Christafari bracht samen met Blackman en Jabby zo'n 15 albums uit.

Op donderdagmiddag van 15.00 - 18.00 uur geeft de 11-koppige band een workshop over raggaemuziek. De kosten van de workshop samen met het optreden zijn ¤ 22,50. Het concert alleen kost ¤ 10,00. 0. Kaarten voor beide activiteiten zijn aan de deur verkrijgbaar. Meer informatie over deze dag kan worden gevonden op www.betteld.nl. Vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld is gelegen aan Aaltenseweg 11 te Zelhem.



Ingezonden persbericht