Landschap Noord-Holland

Speuren naar reeën in het bos van Leyduin

Gaat u donderdagavond 20 augustus mee op zoek naar reeën? Op Landgoed Leyduin leven ongeveer twintig relatief tamme reeën en ze zijn vooral in de schemering op zoek naar voedsel. We praten zachtjes en lopen zo stil mogelijk door het bos en dan opeens... sta je zonder dat je het door hebt oog in oog met een ree.

Het is best spannend om in het schemer naar reeën te gaan zoeken op landgoed Leyduin, een zeer oud bos met hoge bomen. Het aantal damherten neemt gestaag toe, vorig jaar waren het er nog tien, nu zijn het er veertien. Dit komt omdat enkele damherten overlopen vanuit het duingebied.
Boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland nodigt u uit om op donderdag 20 augustus om 19.00 tot 20.30 uur mee te gaan tijdens deze wandelexcursie die ongeveer anderhalf uur duurt. Wees niet teleurgesteld als u de reeën niet ziet, want er is van alles over ze te vertellen! Bijvoorbeeld over het eetpatroon van de ree. Een ree is vrij selectief met eten en knabbelt aan de meest voedzame delen van een plant. 's Zomers voedt hij zich ook met groene blaadjes, in de herfst meer met eikels en in de winter meer met knoppen en twijgen.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Wij adviseren u een verrekijker mee te nemen.
We verzamelen om 19.00 uur op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan te Vogelenzang, ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout.
Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties