Ingezonden persbericht

BNN PRESENTEERT DE BADGASTEN
NIEUW IMPROVISATIEPROGRAMMA MET MUZIEK EN ANIMATIE

Wat hebben zitten, staan, bukken en een ongeduldige psycholoog met elkaar gemeen? Het is allemaal te zien in het nieuwe improvisatieprogramma van BNN: De Badgasten. Onder leiding van Valerio Zeno improviseren Klaas van der Eerden, Maaike Martens, Steyn de Leeuwe, Korneel Evers, Matthijs Wind en Fabian Jansen er iedere week op los. Niet alleen met comedy, maar ook met animaties, muziek en suggesties uit het publiek. En dan is er ook een driekoppige band die bij een aantal scènes de spelers begeleidt, ook geïnproviseerd. De Badgasten is vanaf vrijdag 11 september om 21.15 uur te zien bij BNN op 3.

Pim Castelijn (TV- directeur BNN): 'Improvisatie en humor zijn belangrijke pijlers voor BNN. Daarmee hebben we een nieuw programma gemaakt, waarin zelfs de muziek en animaties niet zijn gerepeteerd.' De animatiescènes worden achteraf ingetekend nadat de spelers hun scènes hebben gedaan voor een green screen. Op die manier regisseren De Badgasten de animatoren. Ook muziek speelt een belangrijke rol. De band, bestaande uit Amir Swaab (toetsenist), Marnix Stassen (percussionist) en Erik Rutjes (gitarist), schudt alles uit hun instrumenten, van heavy metal, disco, funk, reggae en blues tot hiphop en zelfs een enkele carnavalskraker.

De Badgasten gaan op internet door waar het tv-programma stopt. Op badgasten.bnn.nl zijn na iedere uitzending bonusmateriaal, losse scènes en een tiendelige cursus van stand- up comedian/coach Bob McLaren te vinden. Ook kan de kijker zelf ideeën aanreiken voor een improvisatiespel.



Ingezonden persbericht