75% subsidie voor onderzoeksprojecten rond productontwikkeling en design

20/08/2009 14:35

FLANDERS INSHAPE

Persbericht

20/08/09

Bron: Flanders InShape

Op 4 augustus 2009 lanceerde Flanders InShape - competentiepool voor productontwikkeling en industrieel design - de tweede thematische oproep voor projecten rond productontwikkeling en design in Vlaanderen.

Op 4 augustus 2009 lanceerde Flanders InShape - competentiepool voor productontwikkeling en industrieel design - de tweede thematische oproep voor projecten rond productontwikkeling en design in Vlaanderen. Thoughtleaders en opiniemakers uit de Vlaamse industrie, onderwijs, kennisinstellingen,- worden uitgedaagd hun kennis te bundelen en een project in te dienen rond de volgende thema's:

1. Value added by design : ondernemingen de reële waarde van productontwikkeling en industrieel design leren kennen zodat ze dit ook als strategisch instrument gaan gebruiken.

2. Roadmap "user centered design": een inventarisatie van de state of the art van tools en methodes ivm user centered design : oplijsting, classificatie, evaluatie en inpassen in de flow van het ontwerpproces.

3. Planningstool projectmanagement : een tool die het mogelijk maakt op overzichtelijke wijze aan projectplanning en specificatiebeheer te doen binnen een R&D omgeving.

Uiterste indiendatum voor de thematische onderzoekprojecten werd vastgelegd op 9 oktober 2009. Projecten worden vooral beoordeeld op de kwaliteit van de aanpak en de competentie van de indieners. Immers, wie mikt op de top, werkt met de top!

Informatiesessie

Flanders InShape organiseert op 4 september 2009 van 14 tot 16 uur in de kantoren van het IWT Vlaanderen, Bischoffsheimlaan 25, 1000 BRUSSEL, een informatiesessie als toelichting over de vraaggedreven onderzoeksprojecten. Deelname is gratis, mits inschrijving via nieuws@flandersinshape.be

Thematisch onderzoek

De doelstelling van de projecten in het onderzoeksprogramma van Flanders InShape, is de omzetting van academische kennis en onderzoeksresultaten in hanteerbare middelen met een snelle en aantoonbare toegevoegde waarde voor de Vlaamse industrie. Indieners zijn consortia samengesteld uit werknemers van kennisinstellingen, dienstverleners, hogescholen en universiteiten, bedrijven- .

De thematische projecten hebben als doel om de efficiëntie en effectiviteit van de productontwikkeling te verhogen en de concurrentiële positie van Vlaamse bedrijven te verbeteren door het ontwikkelen van producten met hogere meerwaarde voor de klant.

Over Flanders InShape

Flanders InShape - competentiepool voor productontwikkeling en industrieel design - is ondermeer opgericht om de ontwikkeling van de toegepaste kennis rond productontwikkeling en design te ondersteunen en om deze kennis ten dienste te stellen van de Vlaamse industriële bedrijven.

Flanders InShape is een initiatief geboren in de schoot van Industrie Vlaanderen. De sectorfederaties Agoria, Fedustria en essenscia werken er nauw samen met gespecialiseerde dienstverleners, kenniscentra en het onderwijs. Onder impuls van de Vlaamse regering ontvangt de competentiepool bijna 5 miljoen euro Vlaamse overheidssteun voor de eerste vier jaar. Met die middelen zal Flanders InShape bedrijven adviseren en onderzoeksprojecten financieel ondersteunen.

De opstart van vraaggedreven- en thematische onderzoeksprojecten rond productontwikkeling en design is één van de belangrijkste opgaven van Flanders InShape en een primeur voor Vlaanderen.

De projecten in het kader van dit programma zullen voor 75% gesubsidieerd worden door Flanders InShape.

Alle vragen betreffende deze thematische oproep, of de resultaten van voorgaande calls, kan u richten aan Remco Lenstra, coördinator kennisontwikkeling bij Flanders InShape. (GSM : 0498/91.94.97)

remco@flandersinshape.be

http://www.flandersinshape.be/index.php?id=6&L=0

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel