Ingezonden persbericht


Subsidie op studentenkamers in plaats van hypotheekrenteaftrek

DWARS, GroenLinkse jongeren, wil dat ook studentenkamers in aanmerking komen voor huursubsidie. "Nieuwe studenten kunnen moeilijk een onderkomen vinden in de stad waar zij studeren. Het aanbod dat er wél is, kost vaak erg veel geld," aldus Diederik ten Cate, die het voorzitterschap van DWARS waarneemt.

De problemen op de woningmarkt zijn groter dan alleen de studentenhuisvesting, benadrukt Ten Cate: "Het is idioot dat de hoogste inkomens via de hypotheekrenteaftrek voor miljarden gesponsord worden door de overheid, terwijl studenten geen enkele vorm van subsidie krijgen voor het bekostigen van een studentenkamer. Op het moment is het soms zelfs het geval dat een kleine studentenkamer bijna even veel kost als een tweemaal zo groot appartement waarvoor je wel huursubsidie kunt krijgen, maar als student vaak niet in mag. Het is de hoogste tijd dat de overheid heilige huisjes opzij zet en met doortastende maatregelen komt om de woningmarkt weer recht te trekken.'

DWARS gaat zich er voor hard maken dat er bij de komende begrotingsbehandeling wordt gesneden in de hypotheekrenteaftrek, waarmee huursubsidie voor studenten met een kamer in een pand met gedeeld sanitair gerealiseerd kan worden.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht