Ingezonden persbericht

Ontdek culinair Amerika met Jamie Oliver

TV-kok Jamie Oliver blijft verrassen! Niet alleen omdat hij met Jamie's Amerika alweer een juweeltje van een kook- en kijkboek aflevert vol met fantastische recepten. Maar ook door zijn onbevooroordeelde en positieve kijk op de wereld van eten en koken. Want wie gaat er nu in Amerika op zoek naar culinaire hoogstandjes? Beleef, kook en proef mee!

Jamie Oliver wist het gewoon zeker; de Amerikaanse eetcultuur biedt veel meer dan alleen maar fastfood, vet en monsterlijk grote porties. Overtuigd van zijn gelijk reist hij voor Jamie's Amerika kriskras door het land van de onbegrensde mogelijkheden, op zoek naar het authentieke Amerikaanse eten. Geen sjieke restaurants en McDonald's voor Jamie. In plaats daarvan duikt hij met zijn jongensachtige enthousiasme in het echte Amerika. Dat van cowboys en ex-bendeleden, maar ook van Navajo-indianen en nette huisvrouwen uit het broeierige zuiden. Hij leert gerechten kennen waar hij nog nooit van gehoord heeft en laat zijn lezers kennismaken met de tientallen verschillende culinaire werelden die Amerika rijk is.

Jamie's oogst? Een enorme schat aan unieke recepten, waarvan de 100 allerlekkerste terug te vinden zijn in Jamie's Amerika. Daarmee toont hij onbetwistbaar aan dat Amerika beslist niet zo'n platte voedselcultuur heeft als altijd wordt gedacht. Want de krabballetjes met salsa bijvoorbeeld zijn verrassend verfijnd evenals de vele fraaie verfrissende salades. Terwijl de eenvoudige stoofschotels en stoere barbecuegerechten - óók geschikt voor de oven trouwens - verbazingwekkend veelzijdig smaken. Zoals altijd zijn de recepten helemaal op zijn Jamie's dus heerlijk duidelijk beschreven, gemakkelijk te bereiden en vergezeld door weergaloze foto's. Jamie's Amerika is in dezelfde stijl geschreven als Jamie's populairste boek Jamie's Italië. Het leest als een spannend reisverslag met recepten: een aanrader voor avontuurlijke lekkerbekken en onweerstaanbaar voor iedere thuiskok!

Jamie Olivier begon al op zijn achtste met koken. Inmiddels is hij chef-kok en wereldberoemd vanwege zijn tv-programma's, kookboeken, sociale projecten en restaurants. Samen met zijn vrouw en drie dochters leeft en werkt hij in Londen en Essex. Jamie's Amerika is alweer zijn tiende boek.

Jamie's Amerika
Jamie Oliver
Gebonden, geheel vierkleuren, 360 pagina's
ISBN 978 90 215 4681 0
Prijs ¤ 34,95

Verschijningsdatum:
Oktober 2009