Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Lisa, Amy en Shelley zingen titelsong van de film Heksje Lilly
De draak en het magische boek

Met de stemmen van Ruben van der Meer, Jenny Arean, Cees Geel, Hans Kesting, Isa Hoes, Siebe Schoneveld en Lisa, Amy en Shelley Vanaf 20 augustus in heel Nederland in de bioscoop te zien Lisa, Amy en Shelley, de drie zusjes die Nederland mochten vertegenwoordigen tijdens de Europese finales van het Junior Eurovisie Songfestival 2007 zingen de titelsong van de film HEKSJE LILLY ­ De draak en het magische boek. Het nummer "Magie" is speciaal voor de film geschreven door Rick Vol en Peter de Wijn. Eerder werd al bekend dat Lisa, Amy en Shelley ook een aantal stemmen hebben ingesproken voor de film. Lisa brengt met haar stem meisje Lilly tot leven. Haar zusjes Amy en Shelley zijn in andere rollen te horen. Gebaseerd op de ook in Nederland razend populaire Heksje Lilly kinderboeken van KNISTER (Ludger Jochmann), waarin een ondernemend meisje dankzij een toevallig gevonden toverboek allerlei situaties naar haar hand kan zetten, maakte Stefan Ruzowitzky (Oscar Die Fälscher Beste niet Engelstalige film) een aanstekelijke spannende familiefilm vol humor en magie, die vanaf 20 augustus in heel Nederland in de bioscoop te zien is.
Ruben van der Meer is het draakje Hektor. Cees Geel leent zijn stem aan de slechte magiër Hieronymus. Jenny Arean kruipt in de huid van de lieve, oude heks Surulunda. Hans Kesting brengt Serafim, de assistent van Hieronymus die omgetoverd is in een hond, tot leven. Siebe Schoneveld is Leon, het broertje van Lilly, terwijl Isa Hoes als de moeder van Lilly te horen is. Lisa, van Lisa, Amy en Shelly, kruipt in de huid van meisje Lilly. Ook Amy en Shelley zijn in de film te horen.




Korte inhoud
Hoe het allemaal begon...
Onze heldin Lilly is een normaal meisje van tien jaar oud. Totdat op een dag een magisch boek, samen met het kleine onhandige draakje Hector, in haar kamer opduikt. Surulunda, een geheime heks uit de magische wereld, heeft Lilly uitgekozen om haar opvolger te worden en het draakje Hector zal alles aan Lilly uitleggen. Lilly moet echter eerst binnen negenennegentig uur bewijzen dat ze deze taak aankan en waard is. Het magische boek belooft spannende avonturen, maar deze gaan wel gepaard met gevaar in bijvoorbeeld de persoon van de slechterik Hieronymus, die van plan is de wereld over te nemen. Lilly zal deze magiër onder ogen moeten komen en bewijzen dat ze alles in huis heeft om de nieuwe geheime heks te worden. En of dat allemaal nog niet genoeg is, moet ze ook nog op haar kleine broertje Leon passen, die zich keer op keer weer in de problemen weet te werken... De makers
Een film van Stefan Ruzowitzky, gebaseerd op de boeken van KNISTER (Ludger Jochmann). Met in de voornaamste rollen Alina Freund, Michael Mittermeier, Ingo Naujoks, Anja Kling en Pilar Bardem. Een Disney productie geproduceerd door Michael Coldewey, Martin Husmann, Corinna Mehner en Julia Steinweg. Muziek: Ian Honeyman. Director of Photography: Peter von Haller. Vertaling scenario: Frans van Deursen.
Heksje Lilly ­ de boeken
De Heksje Lilly boeken zijn in maar liefst 25 talen vertaald. Wereldwijd zijn al ± 12 miljoen boeken over de toonbank gegaan, waarvan al bijna 150.000 in Nederland. Ook in Nederland is Heksje Lilly al vanaf het eerste deel (2005) een groot succes. De doelgroep van Heksje is 7 tot 9 jaar (focusgroep), jongens en meisjes. Er zijn reeds 12 titels van Heksje Lilly verschenen o Heksje Lilly en het toverboek
o Heksje Lilly en de vampier met wiebeltanden o Heksje Lilly geeft een feestje
o Heksje Lilly en de rare ridder
o Heksje Lilly en de dolle dino
o Heksje Lilly vaart naar Amerika
o Heksje Lilly speelt tovervoetbal
o Heksje Lilly spookt erop los
o Heksje Lilly. Een piraat in bad
o Heksje Lilly. De klas op z'n kop (dikkere 8+ uitgave) o Heksje Lilly. Piraten, ahoy! (dikkere 8+ uitgave) o Heksje Lilly. Het raadsel van de mummie (dikkere 8+ uitgave) Najaar 2009 verschijnen:
o Heksje Lilly. Vriendenboek ( 14 september 2009) o Heksje Lilly. Een spannende speurtocht (8+, dikkere editie. 14 september 09) Filmeditie:
o Heksje Lilly. De Draak en het Magische Boek (10 augustus 2009) ISBN: 978.90.206.8360.8 ­ Prijs: 12,50
De boeken worden uitgegeven door Uitgeverij Kluitman ­ www.kluitman.nl




Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

Noot aan de redactie /