Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


12-08-09: Afzwaaiende 'Familie Lekkerweg' eregast op het Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn in Gouda

John Williams en Pierre Wind sluiten campagne binnenlands toerisme af met grootse Hollandse kaasfondue op de kaasmarkt in Gouda op 20 augustus

De familie Lekkerweg, de ambassadeur van het binnenlands toerisme en recreatie, sluit op 20 augustus aanstaande haar ontdekkingstocht door Nederland af. Dit doet zij met een bezoek aan de Kaasmarkt in Gouda met aansluitend het `Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn'.

Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn

De zeer bekende en voorlaatste Kaasmarkt van het seizoen in Gouda, wordt op 20 augustus omgetoverd tot het `Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn'. Dit festijn biedt de bezoekers en inwoners van deze Groene Hart stad de mogelijkheid om 's middags gratis te proeven van de door diverse Goudse restaurants gemaakte Hollandse kaasfondue. Na afloop kan het publiek een kijkje nemen in de Goudse Waag, die vanaf deze datum is getransformeerd tot een `Uniekaasproeflokaal'.

Familie Lekkerweg neemt afscheid in Gouda

In aanwezigheid van een aantal genodigden vindt tussen 13.00 - 13.45 uur de officiële opening plaats van het `Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn' in combinatie met het Uniekaasproeflokaal in de Waag. Na de officiële opening brengen de gasten onder leiding van presentator John Williams, en de spraakmakende Tv-kok Pierre Wind een bezoek aan het Eerste Hollandse Kaasfonduefestijn op de Markt. De familie Lekkerweg is hierbij als eregast aanwezig. Na ruim een halfjaar kriskras door Nederland te hebben gereisd is er nu, na een bezoek van 10 dagen aan het Groene Hart, een einde gekomen aan haar ontdekkingstour.

Campagne De Familie Lekkerweg

Om Nederland te promoten zijn VVV Nederland, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), Koninklijke Horeca Nederland en RECRON in januari van start gegaan met de gezamenlijke campagne `De familie Lekkerweg'. Families, die kans wilden maken op een halfjaar gratis vakantie in Nederland, konden zich hiervoor inschrijven. De winnende familie heeft als de familie Lekkerweg het afgelopen halfjaar door Nederland gereisd om de mooiste, leukste en meest interessante plekjes van Nederland te ontdekken. Onder het motto: "Ontdek Nederland" zijn op www.defamilielekkerweg.nl verrassende ideeën voor een korte vakantie of dagje uit in eigen land te vinden. Bovendien doet de familie Lekkerweg er verslag van haar ontdekkingstocht door Nederland.

Proeflokaal van Uniekaas in Goudse Waag

Sinds 2008 is Uniekaas de beheerder van de Waag in Gouda. In de Waag, gebouwd in 1669, werden vroeger de Goudse kazen gewogen. Het is een bijzonder historisch, en volledig authentiek pand, dat zich aan de Markt in Gouda in een unieke setting bevindt. In het proeflokaal worden in de nieuwe proefruimte, die speciaal in de authentieke stijl uit 1669 is ontwikkeld, creatieve en culinaire workshops, proeverijen en seminars georganiseerd die geheel in het teken staan van Goudse kaas. Topkoks laten er zien hoe deze kaas in gerechten kan worden verwerkt. Met het beheer van de Waag wil Uniekaas de relatie tussen Kaasstad Gouda en de Nederlandse Kaashandel versterken. Naast de bestaande functie van de historische Goudse Waag als toeristische trekpleister, wordt het weer een kaascentrum waar kaaskennis en marktvisie elkaar ontmoeten. Naast het proeflokaal zijn in De Waag het Kaas- en Ambachtenmuseum en de Culi- & Kaaswinkel gevestigd.